Ліванський уряд оголосив, що стало причиною вибухів у Бейруті (ФОТО, ВІДЕО)

Два потужні вибухи пролунали вчора у Бейруті, столиці Лівану. Як повідомляє «Європейська правда», нараіз кількість загиблих зросла до 78 людей, а поранених — до близько 4 тисяч.

Вибухи сталися у порту. Їх було чути не лише у містах поруч, а й і в центрі острова –столиці Нікозії, також у Троодосі. Вибухова хвиля була настільки потужною, що вибила вікна та звалилися балкони у будинках по всьому Бейруті та перекинула автомобілі.

Фото з сайту Українська правда

Як інформує міністр охорони здоров’я Лівану Хамад Хасан, загинули щонайменше 78 людей, отримали поранення близько 4 тисяч. Раніше повідомлялося про 50 загиблих. Ще багато людей є зниклими безвісти.

Наразі рятувальники досі працюють на місцях завалів. Лікарні міста переповнені, тож поранених доправляють у медзаклади поза Бейрутом.

Міністр внутрішніх справ Лівану Мохамед Фехмі заявив, що це вибухнув склад з величезною кількістю нітрату амонію, який зберігався там з 2014 року. Прем’єр-міністр Хассан Діаб назвав «неприйнятним» таке поводження з вибухонебезпечними сполуками і пообіцяв «жорстоко» покарати відповідальних.

Переглянути відео вибуху можна на сторінці у фейсбуці нашого сайту.

Источник

Новости Украины