Лукашенко «раптово» вирішив перевірити боєздатність армії Білорусі


Лукашенко "раптово" вирішив перевірити боєздатність армії Білорусі

Фото — Міноборони Білорусі

В армії Білорусі зранку 13 грудня – «раптова» перевірка боєздатності, яку доручив військовим провести місцевий диктатор Олександр Лукашенко. Про це пише пресслужба Міноборони країни-союзниці російських окупантів.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Військам належить у найкоротші терміни висунутись у призначені райони, здійснити їхнє інженерне обладнання, організувати охорону та оборону, а також навести мостові переправи через річки Німан та Березіна», – заявили у глави відомства Віктора Хрєніна.

Мешканців країни попередили, у цей період буде пересування військової техніки та особового складу окремими дорогами загального користування та ділянками місцевості – цивільним їх використання заборонено.

ДОВІДКА. 24 лютого 2022 року з території Білорусі (і РФ) російські війська розпочали вторгнення з метою захоплення Києва, попри запевнення диктатора Лукашенка, що нічого такого не буде. З Білорусі вилітала бойова авіація РФ і завдавалися удари ракетами та дронами-камікадзе. З півночі було окуповано значну частину території Київської, Чернігівської та Сумської областей, понад місяць тривали важкі бойові дії. Наприкінці березня – на початку квітня окупантів відкинули від столиці та вигнали з української півночі. Були окремі повідомлення, що переодягнені білоруські військові нібито також брали участь у вторгненні, але офіційного підтвердження цих даних немає.

У Білорусі навчання (або «навчання», під які маскуються переміщення військ, зокрема російських) відбуваються майже безперервно вже близько року: відколи в Кремлі вирішили, що нападуть на Україну зі своєї території та території Білорусі.

12 грудня ЗМІ написали, що в Білорусі медикам вручають повістки у військкомати.

  • За даними розвідки, у Білорусі на початок зими було близько 9000 солдатів армії Росії, але їх кількість зростає.
  • На тлі загрози нового вторгнення в Україну з півночі, зокрема з залученням армії Білорусі, лідер білоруської опозиції у вигнанні Світлана Тихановська заявила, що солдати РБ «абсолютно не готові до війни», «не мотивовані» та «не хочуть воювати з українцями через близькість за духом між націями».
  • Глава Рівненської області Коваль вважає, говорячи про ставлення місцевих до білорусів, що «українці – нація така, що прощає».

Джерело

Новости Украины