Лукашенко запевнив селян: Ви не думайте, що я тут планую якийсь напад на Україну


Лукашенко запевнив селян: Ви не думайте, що я тут планую якийсь напад на Україну

Володимир Путін та Олександр Лукашенко (фото — ЕРА)

Диктатор Білорусі Олександр Лукашенко приїхав до села Клепачі Пружанського району країни та запевняв працівників господарства «Журавлине», що не збирається нападати на Україну на допомогу російським окупантам і бомбити її з білоруської території – хоча останнє неодноразово відбувалося і відбувається досі. Його слова передає ресурс режиму Белта.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Ви не думайте, що я тут планую якийсь напад, ось Україну бомбитимемо з території Білорусі й так далі», – сказав він і заспокоював людей, що «немає у мене жодного бажання, щоб ваші й мої діти воювали – в ім’я чого?»

ДОВІДКА. 24 лютого 2022 року з території РФ і Білорусі російські війська розпочали вторгнення з метою захоплення Києва та всієї України. З Білорусі вилітала бойова авіація РФ і завдавалися ракетні удари (що час від часу відбувається й зараз). З півночі було окуповано значну частину території Київської, Чернігівської й Сумської областей, понад місяць ішли бойові дії. Наприкінці березня – на початку квітня окупантів було відкинуто від столиці й вигнано з української півночі. Були окремі повідомлення, що переодягнені білоруські військові нібито також брали участь у вторгненні, але офіційного підтвердження цих даних немає.

Союзник і спільник ворога також заявив для внутрішньої аудиторії, що «жодна Україна не воює сьогодні».

«Сьогодні з Росією воює весь блок НАТО й Америка насамперед», – передав Лукашенко людям у селі Брестської області настанови кремлівської пропаганди.

Читайте також: Близько 13 000 білорусів погодилися воювати проти України. Можливі провокації – Генштаб

OSINT-група Беларускі Гаюн, яка відстежує військову активність у країні, на початку серпня повідомила про можливу загрозу масованого ракетного удару з Білорусі «найближчим часом», оскільки на її території ворог зосереджує комплекси С-300, які використовує зокрема як атакувальні. Повітряні сили ЗСУ вважають, що у День Незалежності з Білорусі можуть бути «вітання».

  • «А я зараз вам покажу, звідки на Білорусь готувався напад» – фраза-мем Лукашенка на зустрічі 11 березня з лідером російських окупантів Володимиром Путіним, що брехнею виправдовує вторгнення в Україну.
  • ГУР вважає, що армія Росії може повернутися до Білорусі «за два-три тижні».
  • 21 липня Лукашенко заявив AFP, що з Білорусі до України вторглися 20 000 російських окупантів.
  • 22 липня на Банковій звернулися до білорусів: «Скажіть «ні» z-чумі, ще не пізно стати народом-героєм».
  • У той же день Генштаб повідомив, що в Білорусі військкомати агітують укладати контракт із російськими ПВК.

Джерело

Новости Украины