Макрон вірить, що Захід може переконати Індію та Китай допомогти зупинити Путіна – «потрібна повага»


Макрон вірить, що Захід може переконати Індію та Китай допомогти зупинити Путіна – "потрібна повага"

Емманюель Макрон (фото — EPA)

Французький президент Емманюель Макрон вірить, що Китай, Індія та інші країни за «поважного» підходу до них приймуть аргументи Заходу, що агресію російського диктатора Володимира Путіна потрібно зупинити. Про це він заявив в інтерв’ю CNN, відповідаючи на запитання, чи бачить він якісь натяки, що Китай чи Індія схиляються до того, що потрібно протистояти авторитарним режимам – «чи є якась надія?»

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Я вірю, що надія є. Думаю [у спілкуванні з Китаєм, Індією та іншими], ми повинні бути дуже поважними, уникати менторського тону і говорити, що ми «на хорошому боці історії». Я вважаю, що з наявністю великої поваги ми могли б спробувати зрозуміти їхню позицію, у що вони вірять, які їхні почуття, – і тоді ми зможемо переконати їх», – сказав президент Франції.

Читайте також: Китай повторив за РФ – зброя Заходу для ЗСУ «зробить лише гірше»

Макрон підкреслив, що «ці хлопці відрізняються від нас», але «всі разом, якщо будемо поважними, ми зможемо працювати, тому що на кону – світовий порядок, мир, зміна клімату, продуктова безпека».

«Все це можна полагодити, якщо ми скооперуємося – США, Європа, Китай, Індія, Азійсько-Тихоокеанський регіон, Африка», – сказав він.

  • Китай та Індія не засудили повномасштабне вторгнення Росії до України.
  • У серпні МЗС Китаю заявило, що Росія, чия армія вчиняє різні воєнні злочини у війні на знищення України, зокрема завдає ракетних ударів по містах, катує та вбиває цивільних, «грає активну та конструктивну роль у боротьбі з загрозою тероризму».
  • МЗС Китаю про фейкові референдуми окупантів в Україні – «всі країни заслуговують на повагу їхньої територіальної цілісності».
  • Китай відреагував на мобілізацію в Росії, закликав розпочати «діалог та консультації».
  • 21 вересня на Генасамблеї ООН французький лідер заявив, що ті, хто «замовчує про новий імперіалізм або таємно замішаний у ньому, демонструють новий цинізм, який руйнує глобальний порядок».

Читайте також: Макрон вважає, що Путін напав через наслідки COVID-19 та образи. Хоче спілкуватися з Кремлем і надалі

Джерело

Новости Украины