Маляр: Минає другий місяць загострення у Бахмуті, але можливості оборони не вичерпані

Маляр: Минає другий місяць загострення у Бахмуті, але можливості оборони не вичерпані

Фото: t.me/annamaliar

Цього тижня минає другий місяць з моменту загострення боїв за Бахмут. Можливості оборони міста ще не вичерпані. Про це ввечері у понеділок, 20 березня, у своєму телеграм-каналі повідомила заступник міністра оборони України Ганна Маляр.

— Ніхто не вірив, що в умовах настільки інтенсивних атак ворога можна утримати місто більше тижня, максимум двох. Але завдяки мужності та героїзму тисяч наших воїнів, а також вмілому керівництву наших генералів та офіцерів — оборона Бахмута тримається та можливості ще не вичерпані, — написала вона.

Маляр також назвала тих, хто керує обороною Бахмута. Керівник оборони — бригадний генерал Андрій Гнатов. Керівник оборони східного фронту, в зону відповідальності якого входить Бахмут, — командувач Об’єднаного стратегічного угруповання військ «Хортиця» генерал-полковник Олександр Сирський. Також частиною східного фронту керує командувач ОСУВ «Таврія» бригадний генерал Олександр Тарнавський. Безпосередньо у Бахмуті здійснюють оборону комбриги 93-ї бригади полковник Павло Паліса та комбриг 3-ї бригади Національної гвардії полковник Олександр Півненко.

Раніше в понеділок в ефірі телемарафону Ганна Маляр сказала, що “у певній частині міста” було “певне просування у ворога”. За словами Маляр, оборона Бахмуту дозволяє знизити наступальний потенціал Росії та не пропускає окупантів далі.

Секретар РНБО Олексій Данилов спростував інформацію про 100 тисяч втрат серед українських військових. 15 березня американське видання Politico написало, що за оцінками офіційних осіб США, багато втрат відбуваються в Бахмуті, де обидві сторони зазнають величезних втрат.

Джерело

Новости Украины