Мама учениці зламала хребет у 2-х місцях прямо під час шкільних «відпрацювань» (ФОТО)

Страшний випадок стався в одній зі шкіл міста Сміла: там під час ремонтних робіт вкрай сильно травмувалася матір однієї зі школярок. Тепер жінці належить пройти дорогий курс лікування і ще дуже тривалий час відновлюватися, аби повернутися до належного життя.

Як інформує «Obozrevаtel», випадок стався у школі №1 міста Сміли. Жінка зламала хребет, впавши із  драбини.

«У нашому місті сьогодні почали збирання коштів для мами дівчинки, яка під час виконання ремонтних робіт у школі впала з драбини і зламала хребет у двох місцях. Вартість операції приблизно 70 тисяч гривень, що буде далі – невідомо. За словами чоловіка постраждалої жінки, директорка школи переказала їм допомогу аж 500 гривень», – описала ситуацію Ліна Зигура.

Вона попросила підтримки, «щоб винні були притягнуті до відповідальності і відшкодували хоча б частину витрат».

Про збирання коштів оголосили навіть на сторінці Смілянської школи №1 у Facebook, яка називається «Наша перша» (правда, повідомлення потім зникло).

Батьки, з якими поспілкувалися журналісти, дуже співчували постраждалій жінці, але водночас були обурені.

«Розумієте, ми, батьки школярів, змушені здавати гроші на численні потреби школи. Але ще й робити ремонти своїми силами. Після того, що сталося з Тетяною Луновською, у якої зламаний хребет, всі, звичайно, шоковані. Так, це нещасний випадок, але все ж ремонтом, як і іншими роботами в школі, повинні займатися фахівці», – розповіла мама учня цієї школи.

Директорка Смілянської загальноосвітньої школи I-III ступенів №1 Інна Гайдай у коментарі журналістам заявила, що батьківський комітет сам вирішив допомогти школі.

«Батьківський колектив одного з класів вирішив зробити косметичний ремонт, побілити, а також пофарбувати підлогу. Робочих вони не наймали, вирішили самостійно робити. Прийшли і зробили», – повідомила Гайдай.

За словами директорки школи, жінка, яка травмувалася, є головою батьківського комітету.

«Вона сама проявила ініціативу і прийшла на ремонт – на пів години побілити, потім впала з драбини. Їй відразу надали першу допомогу, викликали швидку. Жінка була при тямі, її відвезли в нашу лікарню, наступного дня вже в обласну», – розповіла директорка.

За її словами, в навчальному закладі ніхто не змушує батьків щось робити:

«Примусового в нас нічого немає, але я завжди дякую батькам, які допомагають у підготовці школи до початку навчального року».

Інна Гайдай також розповіла, що на великі капітальні ремонти в школі коштів не передбачено.

«У нас є ремонт за залишками освітньої субвенції, тому ми зараз готуємо документи в Prozorro, і в нас розпочинає бригада працювати – займуться санітарними кімнатами для початкових класів», – повідомила вона.

Також директорка стверджує, що постраждалій під час ремонту Тетяні Луновській надається допомога – «постійно переказуються кошти».

Несподіванкою для багатьох батьків став пост постраждалої жінки, який вона розмістила на сторінці смілянської школи у Facebook. Тетяна Луновська заявила, що не має претензій ні до школи, ні до класного керівника, ні до директорки, а на ремонт прийшла з власної ініціативи.

Прессекретарка ГУНП у Черкаській області Зоя Вовк розповіла, що постраждала жінка дійсно не зверталася до поліції.

«Щоб поліція почала діяти, насамперед потрібна заява. А якщо вона (потерпіла) вирішила діяти в цивільно-правовому полі, то це її вибір», – пояснила спікерка.

Батьки ж учнів переконані, що на потерпілу «натиснули» або «домовилися».

Тим часом у школу їде комісія з управління освіти, щоб розібратися в події. Однак розраховувати, що завтра припиняться всі «батьківські відпрацювання», навряд чи доводиться. Ну а в разі нещасного випадку ви опинитеся «самі по собі» – оскільки проявили ініціативу.

Источник

Новости Украины