Серпень у багатьох асоціюється із сезоном консервації. А для деяких господинь приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже заготовили кілька баночок маринованих огірків по-польськи або квашених огірків із сухою гірчицею, цього разу зробіть огірки по-фінськи. theLime підібрав простий рецепт.
Інгредієнти: огірки (3 кг).
Інгредієнти для маринаду: вода (3 л), сіль (6 ст. л.), цукор (400 г), оцет 9% (360 мл), насіння гірчиці (2 ч. л.), лавровий лист (3-4 шт.).
Приготування:
Огірки замочуємо у воді на 2-3 години. Потім відрізаємо кінчики та нарізаємо великими шматочками (на 3-4 частини). Для цього рецепту не обов'язково брати маленькі огірки, підійдуть і середнього розміру.
Для маринаду беремо велику каструлю (4-5 л), виливаємо воду, додаємо цукор, сіль, лавровий лист та насіння гірчиці. Усі інгредієнти ретельно розмішуємо та доводимо до кипіння. Потім додаємо оцет, знову чекаємо, щоб маринад закипів.
Викладаємо в маринад підготовлені огірки і залишаємо в каструлі доти, доки вони не змінять колір на оливковий. На це піде приблизно 4-5 хвилин.
Потім за допомогою шумівки акуратно виймаємо огірки з маринаду.
Тим часом стерилізуємо банки та кришки. Банки промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою. Стерилізуємо в духовці за температури 180°С, на пару або в мікрохвильовій печі. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 5-10 хвилин.
Розкладаємо огірки в чисті банки та заливаємо гарячим маринадом. Закочуємо банки, перевертаємо догори дном і за бажанням накриваємо щільною тканиною. Коли консервація охолоне, прибираємо її у прохолодне темне місце.
https://apostrophe.ua/ua/article/lime/lifestyle/2023-08-22/marinovannyie-ogurtsyi-po-finski—hit-leta-2023-goda-kak-prigotovit-ih-na-zimu/53646