Мармурові деталі в дизайні ванної кімнати: класика, яка повертається

Мармур в усі часи вважався показником статусності та вишуканості смаку, а тому й коштував в рази дорожче, порівняно з іншими аналогами. На щастя, світ рухається вперед, і сантехніка із литого мармуру тепер доступна для кожного.

Мармур у дизайні ванної кімнати: від класики до сучасності

Історія використання мармуру сягає своїм корінням у часи Стародавнього Риму, коли ванні кімнати, басейни, а також стіни й підлога виготовлялись із цього каменю різних кольорів і фактур. Згодом все не дуже й змінилось – зараз матеріал також застосовують в оздобленні ванних кімнат, зокрема сантехніки. Однак варіантів обробки й використання в інтер’єрі стало ще більше, до того ж знайшовся спосіб імітувати мармур. Так був створений литий мармур – композитний матеріал із натуральної кам’яної крихти й полімерів.

Оздоблення ванних кімнат сантехнікою «під мармур» не втратило своєї актуальності. Ба більше, вважається класикою. Дуже популярний наразі екостиль також містить мармурові деталі, адже передбачає використання екологічних матеріалів із мінімальним забрудненням навколишнього середовища. Класичні дизайни чудово поєднують мармур, кахель й дерев’яні елементи. Стиль мінімалізм включає прості природні кольори й матеріали стриманих текстур, серед яких і литий мармур.

Переваги мармурових деталей

Елементи, виконані з мармуру, мають не тільки естетичні відмінності від інших матеріалів, а й практичні переваги, які в процесі експлуатації стають вкрай помітними.

Легкість догляду

Це один із найвагоміших плюсів використання литого мармуру в сантехніці. Враховуючи початкову стійкість матеріалу до різних видів забруднень, зокрема побутових барвників, доглядати за ним зовсім не важко. Йод, фарба для волосся, маркери – все це легким рухом змивається проточною водою.

Довговічність

Литий мармур надзвичайно стійкий до ударів, температурних впливів та УФ-випромінювання. Саме це робить сантехніку з такого матеріалу вкрай міцною, але тільки за умови правильного догляду.

Елегантність

Мармурові елементи здатні не тільки стильно обіграти ванну кімнату загалом, а й додати оригінальності дизайну завдяки різноманітним кольоровим рішенням і незвичайній фактурі. Сантехніка з литого мармуру чудово підкреслить вишуканий смак свого власника та впишеться в будь-який стиль інтер’єру.

Варто зважати на те, що ванна кімната є місцем із підвищеним рівнем вологості, а таке середовище провокує ріст бактерій, які становлять загрозу здоров’ю людини. Саме в цьому плані натуральний мармур програє литому, адже структура останнього не має жодних мікроскопічних пор. Це виключає ймовірність виникнення та розмноження мікроорганізмів всередині сантехніки. Завдяки своїй пластичності литий мармур здатен створювати безшовні з’єднання, що також перешкоджає появі плісняви або грибку.

Варіанти використання мармуру

Литий мармур – ідеальний матеріал для оздоблення різних частин ванної кімнати. Бажаєте створити стильний акцент? Мармурові стіни або підлога чудово впораються з цим завданням!

Така ванна стане виграшним рішенням для будь-якого дизайну й милуватиме око своєю естетикою. Стільниця з литого мармуру чудово доповнить загальний вигляд кімнати, а душовий піддон – зробить композицію більш гармонійною.

Особливо вдало литий мармур поєднується з деревом, металом, кахлем, склом і навіть пластиком. Природні структури додадуть завершеності інтер’єру, а прозорі матеріали не акцентуватимуть на собі увагу.

Кольори та мармур

Серед найпопулярніших відтінків литого мармуру варто відзначити білий. Цей колір універсальний, виглядає доречно в будь-якому інтер’єрі та й взагалі більш звичний для сантехніки.

Якщо дозволяє дизайн кімнати, можна поекспериментувати із сірим і навіть чорним кольором самої ванни, наприклад, у поєднанні з золотими й сріблястими елементами. Також популярні рожеві, бежеві, салатові, сіро-блакитні й червоні відтінки. Проте слід бути уважними при виборі, щоб запобігти занадто яскравому акценту в композиції.

Створення індивідуального дизайну

Якщо ж наявні дизайни з мармуровими елементами вас не влаштовують, завжди можна звернутися за розробкою індивідуальних рішень до професіоналів.

Або, наприклад, ви намалювали в своїй уяві ідеальну ванну кімнату, проте не знаєте, як це втілити? Саме тут до вас прийдуть на допомогу спеціалісти компанії MIRAGGIO! Ми адаптуємося під всі ваші побажання під час реалізації проєкту. Враховуючи параметри приміщення, порекомендуємо оптимальну форму: круглу, овальну або прямокутну, а також матове чи глянцеве покриття. Ба більше, запропонуємо варіанти, про існування яких ви навіть не здогадувались.

MIRAGGIO, як ніхто, цінує індивідуальність в дизайні, тому гарантує, що ваша ванна буде неповторною. Ми готові надати вичерпну консультацію з питань щодо литого мармуру – від доступних варіантів до правил експлуатації та догляду.

І наостанок

Елементи з литого мармуру мають високий попит у сантехніці, адже це не тільки естетично, а й доступно. До того ж за таким матеріалом не потрібний спеціальний догляд, а його стійкість до механічних та інших пошкоджень робить вироби довговічними.

Розмаїття дизайнів із вкрапленням мармурових деталей дійсно вражає, а це значить, що кожен зможе підібрати для себе найкращий варіант, що ідеально впишеться в інтер’єр ванної кімнати.

Саме у нас ви знайдете сантехніку з якісних матеріалів, таких як Miramarble, Mirasoft та Mirastone. Ласкаво просимо в інтернет-магазин miraggio.ua за ванною вашої мрії!

Новости Украины