Матчі українських клубів в єврокубках перенесли з жовтня на січень 2021 року

Початок Кубку Європи ФІБА перенесли на січень 2021 року
/ twitter.com/drhasanakgun

Старт Кубку Європи ФІБА, в якому мали зіграти два українські баскетбольні клуби, перенесли з жовтня 2020 року на січень 2021 року. Причиною назвали погіршення епідемічної ситуації, пов’язаної з коронавірусом.

Старт Кубку Європи ФІБА заплановано на 6 січня 2021 року, йдеться в повідомленні організації. До цього турнір планували розпочати матчами 14 жовтня.

До теми: «Дніпро» отримав місце проведення матчу кваліфікації баскетбольної Ліги чемпіонів

У груповому раунді Кубка Європи ФІБА, нагадаємо, зіграють два українських клуби – «Київ-Баскет» та «Прометей», а також може додатись «Дніпро», якщо не подолає кваліфікацію Ліги чемпіонів. При цьому «Київ-Баскет» та «Прометей» потрапили в одну групу. І саме в Києві обидві команди мали розпочати виступ в єврокубку.

Формат турніру залишиться незмінним – шість груп по чотири команди та одна група з трьома клубами. Водночас вивчається можливість проведення групового раунду для чотирьох команд в одному місті. Міста, які зможуть прийняти матчі, а також можливі зміни в регламенті будуть озвучені на засіданні правління ФІБА, яке пройде в жовтні.

Також ФІБА повідомила про перенесення старту жіночого Єврокубка, основна частина змагань якого почнеться 7 січня 2021 року. 32 команди буде розподілено на 4 групи — по 8 у кожній. 16 команд вийдуть у раунд плей-оф топ-16 і продовжуватимуть боротьбу за трофей.

Нагадаємо, у Єврокубку виступатиме жіноча команда «Прометей» – дебютант на міжнародній арені та елітного дивізіону чемпіонату України.

Источник

Новости Украины