Меблі для першокласників приїхали у Чернігів

До чернігівських шкіл прибули нові меблі для першачків, передбачені стандартами Нової української школи, повідомили у міській раді.

До нового навчального року згідно зі стандартами Нової української школи (НУШ) у Чернігові обладнають97 навчальних аудиторій для учнів та учениць перших класів.

Місто вже отримало необхідні меблі, які розвезли до чернігівських шкіл. Ці меблі легко підлаштувати під зріст дитини. До того ж, завдяки мобільності вони дозволяють вчителю легко згуртувати дітей групами для потреб уроку.

Проте меблі – це лише частина наповнення класної кімнати. За словами начальника управління освіти Чернігівської міської ради Василя Білогури, оновлюється також комп’ютерне обладнання, вже частково завезені у навчальні заклади проектори та екрани.

Також у Чернігові очікують комп’ютерну техніку, дидактичні матеріали, роздаточний матеріал.

Освітяни Чернігова попри карантин ведуть підготовку класів та сподіваються, що вже з 1 вересня почнуть новий навчальний рік за стандартною класно-урочною системою.

Нагадаємо, реформу Нової української школи запровадили в 2018 році, а відтак учні та учениці українських шкіл йтимуть до нових та сучасно обладнаних класів вже втретє. Основною метою реформи є забезпечення цікавого та творчого підходу до навчання, що спрямоване на розвиток різноманітних здібностей.

Як і у попередні роки, фінансується обладнання державою й територіальними громадами спільно. Як повідомив керівник міського управління освіти, на закупівлю сучасних шкільних меблів для НУШ у Чернігові цього року спрямовано майже 4,7 млн. грн., в тому числі більше 1 мфльйона – з місцевого бюджету.

Також для потреб початкових класів Чернігова придбані 68 проекторів та екранів, 76 комп’ютерів. При цьому левову частку витрат взяло на себе місто (понад 2 млн. грн).

Чернігівська міська рада

Источник

Новости Украины