Медицина по-російськи: в окупованому Мелітополі немовлятам не роблять необхідні щеплення

Медицина по-русски: в оккупированном Мелитополе младенцам не делают необходимые прививки

Російські загарбники не втрачають жодної нагоди, щоб похвалитися "досягненнями" в галузі медицини в Мелітополі. Але на ділі все це мильна бульбашка, як і все в "руськом міре". 

Чи не щодня рашисти розповідають у своїх пропагандистських ЗМІ про те, як вони проводять якісь складні операції, і про сучасне обладнання, яке вони завозять до медзакладів. В оркопабліках це має дуже красивий і вельми правдоподібний вигляд, але тільки місцеві жителі знають, як насправді йдуть справи зі сферою охорони здоров'я в тимчасово окупованому Мелітополі. 

А правда полягає в такому: без рашистського паспорта жителі регіону не можуть навіть зробити рентген і отримати інсулін для своїх дітей, хворих на цукровий діабет. Також відомо про випадок, коли лікар швидкої допомоги відмовив дитині в госпіталізації, оскільки вона не є громадянином рф.

Але й на цьому всі принади медицини по-російськи не закінчуються. За словами мешканки Мелітополя, вона не може зробити щеплення БЦЖ своїй майже двомісячній дитині. У місцевому пологовому будинку кажуть, що не прийшла вакцина. А в амбулаторії медики не відкривають її, бо не зібралося достатньої кількості дітей. Жінка в розпачі, вона вже не знає, в які двері стукати, щоб її дитина отримала хоча б необхідні щеплення. Окупаційна влада тим часом зайнята куди більш важливими справами, на кшталт власного збагачення і просування кар'єрними сходами.

Джерело

Новости Украины