Механік назвав три робочих способи захистити автомобіль від іржі

Корозія є фатальним діагнозом для будь-якого автомобіля. Саме тому автовласникам краще заздалегідь подбати про те, як захистити машину від цієї небезпечної недуги.

Видання Avtosota з посиланням на досвідченого автомеханіка назвало три робочі способи, що дають змогу домогтися цього.

Миття і сушіння

Найпростіше просто регулярно мити автомобіль. Як відомо, здебільшого іржа виникає через руйнування лакофарбового покриття сіллю, реагентами та іншими хімікатами, які потрапляють на поверхню авто разом із брудом, опадами і пилом.

Насамперед увагу слід приділяти найбільш вразливим місцям – аркам коліс і днищу. Сушка автомобіля є обов’язковою умовою боротьби з корозією, оскільки волога, як відомо, сильно провокує розвиток іржі.

Антикорозійна обробка

Автомобілі обробляються антикорозійним покриттям уже з заводу, але виробники нерідко економлять на ній. Тому не зайвим буде додатково обробити кузов і днище машини мастикою на основі бітуму або восковим антикором. Робити це краще не рідше ніж раз на рік.

Дренажні отвори

Багато хто не знає, але в будь-якій сучасній машині є спеціальні водовідводи, які дають змогу конденсату і рідині, що скупчилася після опадів, стікати з внутрішніх пустот.

Час від часу ці дренажні отвори забиваються пилом, брудом і дрібним сміттям, що призводить до того, що волога не йде і провокує розвиток іржі.

У зв’язку з цим потрібно регулярно перевіряти водовідводи і за необхідності здійснювати їх чистку.

Новости Украины