Мельгоса: Класно, що вирвали перемогу на останній хвилині, отримали задоволення

Мельгоса: Класно, що вирвали перемогу на останній хвилині, отримали задоволення

Унаи Мельгоса, фото — uaf.ua

Головний тренер збірної України U-21 Унаї Мельгоса прокоментував перемогу над Англією (3:2) у відборі молодіжного чемпіонату Європи-2025.

“Класно, що ми перемогли, але ще класно те, як саме виграли, забивши на останній хвилині. Тому це задоволення, яке отримали, – це частина процесу. Тобто зараз ми тішимося, але завтра будем думати про наступні поєдинки”.

“Дуже важко впродовж всього матчу утримувати той рівень енергії, який ми мали. Все ж грали проти чемпіонів минулого Євро, і в ті моменти в другому таймі ми відчули на собі силу наших суперників. Але я бачив, що наша команда билася, намагалася ще раз щось зробити і впоралася з цим”.

“Гол на останніх хвилинах – це такий вид спорту, у якому такі речі трапляються раз по раз. Це не означає, що це траплятиметься завжди – ми виграватимемо, будемо перемагати на останніх хвилинах – нам просто потрібно намагатися грати далі й далі. Але також правда, якщо ти неідеально реалізуєш тактику на полі, і якщо ти неповністю з усім серцем викладаєшся, то такі моменти будуть просто неможливі”.

“Квасниця? Ми йому дуже довіряємо, це хлопець, який гарно працює на тренуваннях. Він не отримує місце у старті, бо кожен має за нього битися і кожен футболіст має доводити своє місце, кожен гравець у чесній конкуренції і може потрапити до стартового складу. Тому Ілля боротиметься за цю позицію”.

“Очеретько і штрафний удар? Зазвичай у нас є всі плани на абсолютно всі стандарти. В нього класний удар, він пробив і зробив правильний вибір”.

“Чи задоволений результатом? Перш за все задоволений процесом. Задоволений тим, що відбувається, як росте команда. Дивлюся, як тренуються гравці, як приїжджають до збірної, б’ються за свою національну команду. Вони прогресують, слухають нас. У нас не так багато часу, щоб тренуватися на полі, але вони дуже детально слідкують за тактичними розборами, працюють з відео. Тому це просто один момент у дуже довгій історії, на шляху цієї молодіжної збірної до результатів. Вони прекрасно працюють”.

Синьо-жовті вигравали з рахунком 2:0 після першого тайму, але втратили перевагу у другій половині. Перемогу команді Унаї Мельгоси приніс гол Іллі Квасниці у компенсований час.

Збірна України U-21 набрала дев’ять очок після трьох матчів та одноосібно очолила групу F. Англійці з шістьма очками посідають друге місце. У наступному матчі підопічні Мельгоси зустрінуться із Люксембургом 17 листопада.

Джерело

Новости Украины