Менш ніж за 7 годин електронна петиція про скликання позачергової сесії по діяльності тепломережі зібрала необхідні підписи — Новости Бердянска

7 годин знадобилось мешканцям міста, щоб зібрати 250 підписів під петицією щодо діяльності тепломережі і розірвання договору оренди комунального майна з БПТМ

Менш ніж за 7 годин електронна петиція про скликання позачергової сесії по діяльності тепломережі зібрала необхідні підписи

Невдоволення політикою тепломережі бердянської громади призвело до наймасовішого виступу громадян в стінах мерії і рекордом в зборі підписів на порталі електронних петицій. Менше 7 годин знадобилось бердянцям, щоб підтримати ініціативу Володимира Мезенцева, щодо скликання позачергової сесії з питань діяльності тепломережі і дострокового розірвання договору оренду з БПТМ.

З повним текстом петиції можна ознайомитись тут. Наводимо основні тези, які знайшли відгук серед містян:

  • ПРАТ «БЕРДЯНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ» по запровадженню нових тарифів та абонентській платі відкритих громадських слухань не проводилося. Тому рішення ПРАТ «БЕРДЯНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ» є не законним. Сесія Бердянської міської ради має скасувати це рішення ПРАТ «БЕРДЯНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ».
  • До повного скасування карантину будь-які нові договори з ПРАТ «БЕРДЯНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ» заборонені Законом України. Тому рішення ПРАТ «БЕРДЯНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ» є не законним. Сесія Бердянської міської ради має скасувати це рішення ПРАТ «БЕРДЯНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ». Плата за обігрів горищ та підвальних приміщень у будинках оснащених приладами теплового обліку, не законна, оскільки споживачі й так платять за фактично спожиту теплову енергію. Плата за обслуговування внутрішньобудинкових мереж, не законна, оскільки ОСББ та ЖЕК самостійно обслуговують, ремонтують та проводять їх заміну. Тому рішення ПРАТ «БЕРДЯНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ» є не законним. Сесія Бердянської міської ради має скасувати це рішення ПРАТ «БЕРДЯНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ»
  • Рішення ПРАТ «БЕРДЯНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ» стягувати абонентську плату з квартир з автономним опаленням є не законним. Положення ст.19 Конституції України, відсутність у споживача технічної можливості отримувати послугу ПРАТ «БЕРДЯНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ», а у останнього — надавати її. Оплата може здійснюватися тільки лише за фактично отримані послуги, що технічно неможливо. Дії ПРАТ «БЕРДЯНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ», з нарахування за фактично отримані послуги не маючи договірних відносин та не маючи технічної можливості є такими, що не відповідають змісту двостороннього зобов`язання, яким є комунальна послуга, та носять ознаки зловживання правом. Тому рішення ПРАТ «БЕРДЯНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ» є не законним. Сесія Бердянської міської ради має скасувати це рішення ПРАТ «БЕРДЯНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ». ПРАТ «БЕРДЯНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ» є приватним бізнесом. Метою будь-якого бізнесу є отримання прибутку, а не відстоювання інтересів громади – мешканців міста Бердянська. Тому громада – мешканці міста Бердянськ, захищаючи свої інтереси, дає доручення своїм Депутатам Бердянської міської ради та Секретарю Бердянської міської ради: Скликати позачергову сесію Бердянської міської ради з питань тепломережі. Рішенням сесії Бердянської міської ради скасувати незаконні дії ПРАТ «БЕРДЯНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ». Створити депутатську комісію з питання розірвання договору оренди з ПРАТ «БЕРДЯНСЬКЕ ПІДПРИЄМСТВО ТЕПЛОВИХ МЕРЕЖ». Перевірити наявність та технічний стан всього майна Цілісного майнового комплексу Бердянської тепломережі. Провести інвентаризацію майна Цілісного майнового комплексу Бердянської тепломережі. Усі виявлені порушення передати до Поліції та Прокуратури. Рішенням сесії Бердянської міської ради створити нове комунальне підприємство «Бердянська тепломережа» БМР. Передати все майно цілісного майнового комплексу Бердянської тепломережі, новому комунальному підприємству.

Громадська ініціатива, що отримала в ході голосування необхідну підтримку, надається для прийняття рішення міській раді для прийняття рішення з обов’язковим винесенням громадської ініціативи для обговорення на черговій сесії міської ради або на засіданні виконавчого комітету Бердянської міської ради.

Источник

Новости Украины