Мер Ізмаїла Андрій Абрамченко сподівається на розуміння: наразі всі ми живемо у стані війни

Наближається улюблене свято і дорослих, і дітей — Новий рік. Сьогодні ми чекаємо на цей день у дуже складних умовах — наша Батьківщина бореться за своє майбутнє, протистоїть навалі російських агресорів. Про це у зверненні до мешканців громади пише мер Ізмаїла Андрій Абрамченко.

Він нагадав, що 10 місяців триває героїчна оборона наших міст, російська федерація завдала сотні ракетно-бомбових ударів по лікарням, дитсадкам, об’єктам критичної інфраструктури.

«Ми згуртовані бажанням перемогти і жити у власній країні.

Війна — це час випробувань і обмежень, які є наслідками терористичних дій армії агресора — в багатьох населених пунктах України немає світла, є проблеми з тепло- і водопостачанням. Ми скорочуємо споживання електроенергії, заощаджуємо інші ресурси, тому що розуміємо їх важливість.

Зазвичай напередодні Дня Святого Миколая в місті починали роботи зі встановлення ялинок. Ми пишалися нашою головною ялинкою на площі Перемоги, радували дітей і дорослих в інших районах міста зеленими лісовими красунями. Ізмаїл готувався до Нового року та Різдва, запалюючи святкову ілюмінацію та відкриваючи численні сувенірні хатинки. Ми дійсно раділи святу, розділяючи цю світлу емоцію з усіма мешканцями нашого міста та гостями Ізмаїла.

Цього року все інакше. Разом з усією країною ми боремося і бажаємо Перемоги над ворогом. Ми облаштовуємо укриття і відкриваємо Пункти Незламності. Ми всі розуміємо, як складно сьогодні на багатьох ділянках фронту, віримо і пишаємося стійкістю і героїзмом захисників України. Збройні Сили України демонструють незламну волю до Перемоги, знищуючи ворогів».

Андрій Абрамченко повідомив, що цього року було прийнято рішення про те, що і Ізмаїлі не будуть встановлювати новорічні ялинки на вулицях міста. «Не буде і святкової ілюмінації. В першу чергу це продиктовано бажанням убезпечити ізмаїльчан. Ми маємо дбати про те, щоб наші площі не стали метою для можливих атак ворога, щоб не було провокацій у дворах та на вулицях.

Сподіваємося на розуміння та усвідомлення того, що наразі всі ми живемо у стані війни.

Щиро віримо в те, що вже наступний рік ми будемо зустрічати з Перемогою. І тоді будуть сміх і співи, святкове вбрання на площах і вулицях.

Ми будемо святкувати, але разом із тим ми будемо пам’ятати про всі жертви, які приніс наш народ задля життя в незалежній країні.

Ми будемо пам’ятати кожного з тих, хто сьогодні наближає нашу Перемогу», — наголосив мер міста.

Джерело

Новости Украины