Мер Смоленська порадив мешканцям не виходити з дому через атаку безпілотників

Мер Смоленська порадив мешканцям не виходити з дому через атаку безпілотників

Фото: t.me/novikov_aa_67

Мер Смоленська порадив мешканцям міста не виходити з дому через атаку українських безпілотників. Рекомендацію Олександр Новіков залишив у своєму телеграм-каналі.

— Прошу зберігати спокій і без потреби не залишати житлові будинки, а також утриматися від заміських поїздок. Не наближуйтесь до місць падіння БПЛА та не перешкоджайте роботі екстрених служб! – написав він.

Новіков заявив, що вранці в неділю, 1 жовтня, над Смоленськом «придушили» п’ять українських безпілотників літакового типу. Губернатор Смоленської області Василь Анохін написав, що три українські безпілотники літакового типу “пригнічені” у Задніпровському районі Смоленська.

Російський телеграм-канал “Агентство. Новини” припустив, що метою атаки був авіазавод, який входить до державної корпорації «Тактичне ракетне озброєння». Автори послалися на аналіз опублікованих очевидцями відео. На території авіазаводу знаходиться аеродром «Північний», де базується експериментальна льотно-випробувальна станція.

Приблизно водночас безпілотники атакували Сочі. За даними співрозмовника «Української правди» у Головному управлінні розвідки Міноборони України, є влучання по стоянці російських вертольотів у районі Адлера.

Також 1 жовтня Росія заявила про ракетну атаку України на Джанкой у Криму.

Джерело

Новости Украины