Мертва риба, підтоплена дорога, продукти доставляють через сусідню область: наслідки затоплення прикордоння Чернігівщини

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Місцева жителька Наталія. ФОТО: Суспільне Чернігів

Незвичне для зими підтоплення заплави призвело до загибелі риби. Така картина на березі річки Віть: риба замерзла разом з водою.

Мертва риба. ФОТО: Суспільне Чернігів

" — Давно тут риба дохла з’явилась? — Мабуть з тиждень. — Таке колись було, щоб стільки дохлого малька було на цьому місці? — Ні такого не було", — розповів житель Остроушек Володимир.

Житель Остроушек Володимир. ФОТО: Суспільне Чернігів

Дорогою додому, за кілька хвилин, Володимир назбирав відро риби. Каже, коту.

Як пояснив Суспільному це явище інспектор Чернігівського рибоохоронного патруля Владислав Шарай: мальок риби почав спускатись з водою на заплаву. Внаслідок різких коливань добової температури у невеликій товщі води риба загинула.

На набережній Новгорода-Сіверського, біля одного з прибережних рівчаків, десятки рибалок. Кажуть, кльов тут почався, приблизно два тижні тому, після виходу річки з берегів.

"Клює звичайно, на свіжу воду вона пішла, мабуть. Краснопірка, плітка, окунець", — розповів рибалка Віталій.

Рибалка Віталій. ФОТО: Суспільне Чернігів

Частина набережної дороги Новгорода-Сіверського підтоплена. Зимою цю дорогу підтоплювало також 2023 року. Тоді, за даними Чернігівського обласного центру з гідрометеорології, був найбільший зимовий паводок за останні 129 років.

Дорога на Бирине між мостами затоплена у двох місцях. В одному місці ширина потоку сягає метрів 30, а глибина, якщо йти по асфальту десь приблизно 30 сантиметрів.

Дорога на Бирине. ФОТО: Суспільне Чернігів

Транспотне сполучення Новгорода-Сіверського з Биринським старостатом, де проживає 450 людей, порушене з середини січня. Продукти пошту та інше туди доставляють через Шостку Сумської області.

Новости Украины