Мешканцям деокупованої Балаклії привезли гуманітарний вантаж з Вінниці

За місяць запланована наступна поїздка до Балаклії.

Вінницькі волонтери відвідали місто в рамках проекту «Разом!». 

До акції доєднались Міжрегіональний координаційний гуманітарний штаб, волонтери вінницьких центрів та громадських організацій, — розповіли у Вінницькій міськраді. . 

«Важливо приїхати людям до людей. Ми, живучи у відносно мирній Вінниці, і уявити не можемо, що відбулося на окупованих територіях певний час, і що залишилося людям після того, як з їхньої землі пішли росіяни. Після спілкування з нами один з балаклійців сказав: «Як добре, що у нас з вами є два міста і між ними — одне серце», — розповів директор департаменту культури ВМР Максим Філанчук.

Для вінничан організували екскурсію, щоб жителі центру України могли краще зрозуміти, що пережили балаклійці за час окупації.

«Нам показали місто, ми побачили, що залишили після себе росіяни. Зараз міжнародні фонди забезпечують балаклійців продуктами харчування. Але люди потребують більш дороговартісних речей, адже вони залишилися з розбитими будинками і без можливості придбати собі необхідні речі», — розповіла керівниця Фонду громади «Подільська громада» Олена Данілова.

Роздача гуманітарної допомоги в Балаклії. Фото: Вінницька міська рада

У суботу вінничани роздавали гуманітарну допомогу на центральній площі. Те, що не встигли роздати, передали місцевим волонтерам. 

«Це була наша перша поїздка до Балаклії. Тепер, маючи краще розуміння, чим живе місто, з якими проблемами люди зіштовхнулися, маючи налагоджений контакт з місцевою владою і волонтерами, ми зможемо більше зробити для підтримки балаклійців», — наголосила координаторка проекту «Вінниця-Балаклія», співзасновниця волонтерського центру «Шахіна» Олена Стеценко.

Гуманітарна допомога для балаклійців. Фото: Вінницька міська рада

За місяць запланована наступна поїздка до Балаклії. Місцеві жителі заповнювали спеціальну форму, де вказували, чого вони найбільше потребують: це теплі зимові речі, ковдри, покривала, велосипеди, мобільні телефони, медикаменти, дитячі речі та іграшки. Проте найбільше, за словами Олени Стеценко, балаклійці потребують морально-психологічної підтримки.

Вінниця стала містом-другом Балаклії в рамках проекту «Разом», який заснував «Культурний десант» на чолі зі співаком Колею Сергою. Акція довгострокова.

Як писав UA-NEWS.in.ua, в Балаклії відновлюють центральну лікарню.

 

Джерело

Новости Украины