Мешканцям Донеччині продовжують нараховувати борги за комунальні послуги. Чи потрібно їх сплачувати?

У зв’язку з бойовими діями більше 75% населення Донецької області були вимушені виїхати до більш безпечних регіонів. Однак у людей продовжують накопичуватися борги за комунальні послуги. Чи потрібно їх зараз сплачувати на брифінгу розповів начальник департаменту житлово-комунального господарства ДонОДА Сергій Гончаренко.

«Є розуміння ситуації на рівні і уряду, і керівників місцевих громад, і керівників комунальних підприємств. Борги з однієї сторони нікуди не діваються, але з іншої сторони — ніхто не відключить вашу оселю ні від чого, не буде нараховуватися ніяка пеня, ніякі штрафні санкції. Після завершення бойових дій будуть прийняті відповідні рішення як з цим вчиняти далі. Якщо тільки таке станеться (відключення будь-яких комунікацій, — ред.) — один дзвінок у вашу громаду чи область, і буде проведене зворотне підключення всього не за ваш рахунок», — повідомив керівник департаменту ЖКГ.

Що стосується підвищення тарифів на комунальні послуги, то зараз дійсно йде робота по їх коректуванню. Але казати про підвищення тарифів зараз зарано.

Джерело

Новости Украины