Мешканців Запоріжжя можуть притягнути до кримінальної відповідальності за феєрверки та петарди

Жителей Запорожья могут привлечь к уголовной ответственности за фейерверки и петарды

Запорізька обласна військова адміністрація заборонила продаж піротехніки до кінця воєнного стану.

Салюти були традиційною окрасою новорічних свят у мирний час. Але цього року замість святкового настрою вони можуть призвести до підвищення рівня тривоги та паніки у населення. У зв'язку з цим рішенням Запорізької ОВА запроваджено заборону на продаж та застосування будь-яких піротехнічних виробів.

Про це повідомило обласне управління Нацполіції.

Заборона набула чинності з 21 грудня 2022 року до закінчення воєнного стану. Співробітники поліції вже проводять профілактичні заходи щодо протидії незаконному розповсюдженню та використанню піротехнічних виробів на території Запорізької області.

Порушників чекає адміністративна відповідальність за порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних виробів, порушення правил торгівлі на ринках та торгівлю з рук у невстановлених місцях. За грубе порушення громадського порядку передбачено відповідальність за ст.296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України, що може призвести до штрафу від однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян до позбавлення волі на строк до семи років.

Тим часом, російський блогер не знайшов задоволених окупацією у Мелітополі.

Джерело

Новости Украины