Мешканець Дружківки намагався перетнути кордон з підробленими документами

Мостиський районний суд Львівської області ухвалив вирок дружківчанину, який намагався перетнути кордон між Україною та Польщею за підробленою довідкою про проходження військово-лікарської комісії та підробленим тимчасовим посвідченням військовозобов’язаного.

Згідно з вироком, на початку червня чоловік, який є військовозобов’язаним, завантажив з інтернету підроблені бланки офіційних документів для виїзду за кордон (довідка про проходження військово-лікарської комісії і тимчасове посвідчення військовозобов’язаного). Засуджений вклеїв у них свою фотографію та вніс анкетні дані з інформацією про те, що він не підлягає мобілізації. Також дружківчанин підробив підписи військового комісара та уповноважених членів військово-лікарської комісії.

Після цього зловмисник намагався перетнути кордон через пункт пропуску «Шегіні». Він передав документи інспектору прикордонної служби, який помітив підробку. За цим фактом було відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.358, ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів).

Під час слідства підозрюваний визнав свою провину. Суд визнав чоловіка винним та призначив йому покарання у вигляді штрафу у 3400 гривень.

Джерело

Новости Украины