Мешканка Куп’янського району займалася землеустроєм під час окупації

54-річна жінка з Шевченкового добровільно працювала на росіян.

Колаборантка займалася комунальними питаннями та видавала довідки жителям.

6 червня слідчі оголосили підозру 54-річній жительці селища Шевченкове, яка під час окупації співпрацювала з адміністрацією загарбників. За даними слідства, мешканка обійняла посаду «виконувачки обов’язків головного спеціаліста сектору землеустрою, земельних відносин, містобудування та архітектури Шевченківського територіального управління тимчасової цивільної адміністрації Куп’янського району Харківської області».

«Жінка виконувала покладені на неї функціональні обов’язки та завдання з комунальних питань у частині забезпечення критично важливих об’єктів, розташованих на території селища Шевченкове та прилеглих до нього населених пунктів. Також вона займалася підготовкою та видачею довідок фактичного місця проживання внутрішньо переміщених осіб», — розповіли у Головному управлінні Нацполіції у Харківській області.

Підозру жінці сформували за ч. 2 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Їй загрожує позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Фото: ГУ Нацполіції у Харківській області

Як писав UA-NEWS.in.ua, 70-річна жителька Ізюма працювала так званим «головним спеціалістом відділу культури, молоді та спорту військово-цивільної адміністрації Ізюмського району Харківської області», коли Ізюмщина була захоплена.

Джерело

Новости Украины