Металеві скелети: який вигляд має автобусний парк Дніпра після удару ЗС РФ (фото)

автобусний парк дніпро, атп дніпро, ракета потрапила в атп, ракета потрапила в атп дніпро Фото: Telegram | Міноборони РФ каже, що в АТП був цех зі збирання українських тактичних ракет

Російські «Іскандери» спалили понад 115 автобусів, рятувальники знайшли тіло третього загиблого від удару по транспортному підприємству. Київська влада погодилася допомогти й виділить місту 30 автобусів.

Related video

Російські військові знищили майже половину автобусів громадського транспорту Дніпра попаданням ракети. Про це написав у Telegram мер міста Борис Філатов.

«Учора окупанти поцілили своїми клятими ракетами в місцеве АТП, спалили понад 115 автобусів. Ви можете побачити обгорілі металеві скелети, які від них залишилися».

Філатов звернувся до інших територіальних громад, бізнесу та європейських міст-побратимів із проханням допомогти вирішити проблему та налагодити якнайшвидше роботу міських маршрутів.

Мер Києва Віталій Кличко відгукнувся на прохання колеги — 3 жовтня до Дніпра приїдуть 30 автобусів зі столиці.

«Коли Віталій зателефонував мені, щоб сказати це, — чесно — у мене не вистачило слів. У нас із ним не завжди прості стосунки. Але такі вчинки не забуваються», — заявив Філатов.

Ракетний удар «Іскандерами» по Дніпру — загинули 3 людини

Рятувальники 30 вересня знайшли тіло третього загиблого від ракетного удару по транспортному підприємству Дніпра, написав у Telegram голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

«Цієї ночі російський «Іскандер» убив у місті трьох людей, п’ятьох поранив. У своєму звіті Міноборони РФ відзвітувало, що знищило в Дніпрі «цех зі збору українських тактичних ракет», — зауважив він.

Фокус раніше писав, що ЗС РФ знищили транспортне підприємство Дніпра, пожежа знищила 52 автобуси, ще 98 було пошкоджено. Ракетний удар пошкодив кілька багатоповерхівок, гімназії, магазин і адмінбудівлі.

У місті з 30 вересня перестануть ходити автобус № 146-А, ускладниться робота й інших автобусів — 73, 87А, 101А, 106, 107 і 146Б.

Окупанти завдали 4 ракетних ударів по Дніпру в ніч із 28 на 29 вересня. Обстріл вели радянські протикорабельні ракети Х-22, їхня бойова частина важить 900 кілограмів.

Новости Украины