«Ми прийшли боротися за них, бути їхнім голосом»: у Хмельницькому відбулася традиційна акція «Поверніть Героїв з полону»

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

У середмісті Хмельницького сьогодні, 19 липня, відбулася традиційна акція "Поверніть Героїв з полону". Її учасниками стали сімдесят українців, чиї рідні в російському полоні чи зникли безвісти на фронті.

Старший син хмельничанки Тетяни, що сьогодні прийшла на акцію, загинув, захищаючи Україну. Молодший, розповіла Суспільне Хмельницький, два роки і два місяці перебуває в російському полоні. Жінка щоп’ятниці приходить на акцію "Поверніть Героїв з полону" в Хмельницькому.

Учасниця акції «Поверніть Героїв з полону» у Хмельницькому Тетяна (на передньому плані — ред.) понад два роки чекає з полону сина. 19 липня 2024 рік. Суспільне Хмельницький"Ми — не актори, ми — рідні військовополонених, які прийшли боротися за них, які хочуть бути їхнім голосом Боротьба наша, за нашу незалежність і за наших військовополонених, дуже довготривала, але ми не сходимо з цього шляху, тому що ми боремося за своїх рідних, і ми будемо виходити. Байдуже, що це сто перша акція, але не дай Бог, я і на двохсоту вийду. Як повернеться мій син, я буду все одно боротися", — каже Тетяна.

Ольга з Маріуполя дочекалася з російського полону чоловіка, якого повернули під час обміну 31 січня цього року, але продовжує приходити на акції в Хмельницькому. 19 липня 2024 рік. Суспільне Хмельницький

Шістсот двадцять два дні чекала з російського полону чоловіка Ольга з Маріуполя. До України, говорить, його повернули під час обміну 31 січня цього року.

"Але я продовжую виходити на акцію в підтримку військовополонених, щоб підтримати всіх, чиї рідні ще в полоні. І нагадати світу, що ще дуже багато наших хлопців і дівчат перебувають у ворожому полоні", — розповідає Ольга.

Акція «Поверніть Героїв з полону» у Хмельницькому. 19 липня 2024 рік. Суспільне Хмельницький

Вона зізнається, що дочекатися чоловіка було непросто.

"Ця невідомість, де він перебуває, що з ним, вона просто вбивала. Сили надавала сім’я, діти, вони не давали опускати руки. А також дівчата, чиї чоловіки знаходилися і знаходяться, на жаль, у полоні", — говорить жінка.

Хмельничанка Марія, яка прийшла на акцію «Поверніть героїв з полону» 19 липня, чекає з полону дядька, який боронив Україну з 2014 року. Суспільне Хмельницький

Хмельничанка Марія розповіла, що з полону чекає дядька, який боронив Україну з 2014 року. На акції, каже, знайшла підтримку.

"Ми всі слухаємо історії один одного, дізнаємося правду про те, що там відбувається. І потрібно, щоб люди не проходили повз, а зупинялися, читали, що там на плакатах, і також це розуміли", — каже Марія.

Наступна акція на підтримку полонених і безвісти зниклих, зі слів її учасниць, відбудеться у Хмельницькому 26 липня.

Новости Украины