Міністр енергетики спростував ймовірне невдовзі підвищення тарифів на світло

Міністр енергетики спростував ймовірне невдовзі підвищення тарифів на світло

Фото: facebook.com/german.galushchenko

Міністр енергетики Герман Галущенко 31 січня запевнив, що жодних обговорень та дискусій щодо підвищення тарифу на електроенергію під час опалювального сезону або після його завершення не проводиться. Про це він сказав на брифінгу в Харкові, передає кореспондент «Укрінформ».

– Ми не плануємо підвищувати тарифи. Це раз. До закінчення опалювального сезону у нас діє ухвала, тобто до 1 травня. Більше того, на сьогоднішній день жодних дискусій, драфтів, обговорення підвищення тарифу після закінчення опалювального сезону немає, — сказав міністр, відреагувавши на чутки про ймовірне невдовзі підвищення цін.

Міністр додав, що є багато охочих маніпулювати на чутливому питанні тарифів. Він закликав українців звертатися лише до офіційних джерел інформації. Галущенко нагадав, що минулого року, коли підвищення планувалося, українцям повідомили про це заздалегідь, щоб пояснити та підготувати до нових розцінок.

Про підвищення тарифу на електроенергію повідомив народний депутат, член парламентського Комітету з енергетики та житлово-комунальних послуг Сергій Нагорняк. За його словами, тариф може бути підвищений удвічі — з 2,64 гривні/кВт-година до трохи менше 6 гривень. Напередодні, 30 січня, на засіданні уряду прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що цієї зими Кабінет міністрів не планує змінювати тарифи для населення. Востаннє тариф на електроенергію для населення було підвищено з 1 червня 2023 року. Наразі він становить 2,64 гривні/кВт-година.
Джерело

Новости Украины