Міністр оборони Британії зняв відео у Києві на фоні трофейного танка та закликав допомагати Україні

Міністр оборони Британії зняв відео у Києві на фоні трофейного танка та закликав допомагати Україні

Фото: скрін відео

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс, перебуваючи з офіційним візитом в Україні, у столиці зняв відео на фоні трофейної техніки — російського танка і закликав допомагати Україні. Відео він опублікував у соцмережі Х.

— Я в Києві, щоб підняти на сполох демократичний світ — ми повинні переконатися, що Україна виграє цю війну. Сполучене Королівство зробило більше, ніж будь-коли, надаючи найбільший на сьогодні пакет військової підтримки. Тепер кожна нація має зробити те саме й забезпечити перемогу свободи над тиранією, — написав він у соцмережі Х (колишній Twitter).

Міністр оборони Великої Британії Грант Шаппс  7 березня перебував із візитом в Україні. Під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським у Києві він заявив, що Сполучене Королівство надасть понад 10 тис. дронів для ЗСУ. Грант Шаппс уже був в Україні як голова британського Міноборони у вересні 2023 року. Європейський Союз має ухвалити аналог акту Сполучених Штатів України про ленд-ліз для України. Про це у коментарі Guildhall заявив депутат Європейського парламенту від Німеччини (EPP) Міхаель Галлер.

Джерело

Новости Украины