Місія – вилікувати дерева. До Чернігова приїздив відомий арборист

Володимир Вітроградський рятував 400-річний дуб Шептицьких та інші відомі дерева по всій Україні. А минулого тижня його запросили до Чернігова, аби полікувати верби, що ростуть на території колишнього ПТУ №10 на вулиці Бєлова, повідомляє «Суспільне».

Запросили фахівці активісти організації «Еко Місто», які реалізують на напівзакинутій території проєкт з її облаштування. Три 60-річні верби – важливий елемент ініціативи, які покликані зберегти тут затишок.

Дерева були визнані аварійними, але спиляти їх не втигли – тож тепер до справи долучився фахівець із 21-річним стажем – арборист, або людина, що лікує дерева.

Працював Володимир Вітроградський під пильними поглядами представників КП «Зеленбуд», яких запросили на майстер-клас аби вони перейняли досвід: як не зносити дерева, а намагатися їх вилікувати.

Вербам по 60 років, після процедури вони можуть прожити ще не менше 50 років. Але це лише перший крок – прорідження крони та видалення сухих гілок. Далі планують лікувати розколи і дупла. Усього процес займе кілька тижнів.

Оплатити роботу фахівця допомогли пожертви і благодійна внески громадських активістів, а технічну допомогу надало комунальне підприємство «Зеленбуд».

Детальніше – у сюжеті Суспільного.

Суспільне. Чернігів

Источник

Новости Украины