Міський голова Валерій Баранов подав у відставку. | Новости Энергодара

Відповідну заяву він зачитав на початку засідання “День депутата”. Валерій Баранов відзначив, що після виборів він розумів, що буде дуже складно працювати без більшості у міській раді, та сподівався на те, що поступово вдасться усіх об’єднати для того, щоб розвивати місто.
— Але на цей раз дружньої роботи не вийшло, на жаль. Увесь цей рік мені довелося працювати в умовах агресії та деструктиву, — відзначив Валерій Баранов. — А як працювати у цій обстановці? Я бачу два варіанти: Перший — продовжити спроби та вмовляти, принижуватися, виправдовуватися. І другий варіанти — подати у відставку у зв’язку з неможливістю працювати у таких умовах, зберегти собі залишки здоров’я та нервів та дати свободу депутатській команді для можливих досягнень, але вже без моєї участі. Тому з урахуванням тупикової ситуації, що склалася, моїм віком та особистими мотивами я змушений подати у відставку та побажати вам успіхів у праці. Хочу подякувати своїм виборцям, вибачитися перед ними за таке моє вимушене рішення. У подальшому я готовий допомагати місту усіма своїми можливостями.
Після зачитування заяви Валерій Баранов вийшов з сесійної зали.
Секретар міської ради продовжив проведення засідання “День депутата”:
“Мені важко коментувати дії міського голови, усі чули його мотиви, його заяву. Я думаю оцінку цьому повинні дати крім мешканців ще юридичний супровід згідно з процедурою. Я пропоную зараз не обговорювати це питання, а перейти конструктивно до праці, до порядку денного нашого депутатського дня. Дата сесії від цього не зміниться. Питання нагальні, вони турбують усіх мешканців і всі сфери життєдіяльності нашого міста”.

Источник

Новости Украины