Міста героїв: Буча, Гостомель, Ірпінь. НБУ випустив пам’ятну медаль – відео


Міста героїв: Буча, Гостомель, Ірпінь. НБУ випустив пам'ятну медаль – відео

Фото: пресслужба НБУ

Національний банк України випустив пам’ятну медаль «Київщина. Міста героїв: Буча, Гостомель, Ірпінь», присвячену стійкості, витримці та героїзму мешканців регіону. Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Пам’ятна медаль стане ще одним нагадуванням про те, проти чого бореться український народ і чим насправді є «русский мир», йдеться в повідомленні.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес у Telegram: коротко про важливе

На аверсі медалі розміщено стилізовану композицію, сформовану з карт міст Київщини: Гостомеля, Бучі, Ірпеня, які разом нагадують форму серця. Вгорі від композиції – ворожий десантник із простріленим парашутом та легендарний літак Мрія. Внизу – стилізована квітка як символ відродження життя.

Композицію аверсу доповнюють зображення, що символізують рани як свідчення фізичних та моральних страждань, завданих українцям окупантами.

На реверсі медалі зображено дівчинку на гойдалках – під час «польоту» у неї розривається стрічка для волосся, що символізує перерване життя. Внизу – відбитки брудних чобіт ворога, який вторгся у мирне життя українців.


Міста героїв: Буча, Гостомель, Ірпінь. НБУ випустив пам'ятну медаль – відео

Пам’ятна медаль «Київщина. Міста героїв: Буча, Гостомель, Ірпінь» виготовлена з нейзильберу, тиражем до 100 000 штук, зокрема до 50 000 екземплярів у 2022 році.

  • 15 вересня НБУ ввів в обіг нову пам’ятну монету «Володимирський собор у Києві».
  • 3 жовтня НБУ випустив в обіг 10 мільйонів нових 10-гривневих монет. Присвячені теробороні.
  • 29 листопада Банк Естонії випустив в обіг монети на честь України.

Підписуйтесь на наш Instagram: корисні пояснення актуальних тем

Джерело

Новости Украины