Мобільні оператори піднімають тарифи: який обрати та які актуальні

«Телеграф» зібрав інформацію про популярні тарифні плани в операторів мобільного зв’язку на фоні підвищення вартості тарифних планів.

Мобільні оператори продовжують підняття тарифів. «Vodafone» планує значно підвищити ціни з 10 лютого, а «Lifecell» з 22-го лютого. До прикладу, частина абонентів отримала сповіщення про підняття тарифу «Інтернет без меж» зі 120 до 170 грн.На самому сайті «Lifecell» йдеться, що 22 лютого по 5 квітня будуть змінені ціни основної лінійки та більшості архівних.

У такі часи абоненти переглядають свої тарифні плани, аби знайти оптимальний. «Телеграф» вирішив спростити це завдання та порівняв 9 тарифних планів за передоплатою від трьох українських операторів мобільного зв’язку: «Київстар», «Lifecell» та «Vodafone-Україна».

Ці 9 тарифів з основних лінійок ми поділили на три категорії: дешеві, середні, дорогі. Почнемо з дешевих. В загальному, найдешевшим є тариф від «Лайфселл» — «Просто Лайф» за 120 грн/4 тижні. Однак ціна — це його єдина сильна сторона. За ці кошти ви отримаєте 8 ГБ Інтернету, безлім у додатку «Дія» та 300 хвилин на мобільні номери, включно з «Лайфселл». Багато не наговоришся та й Інтернету може не вистачити.

Перші три тарифні плани у нашому списку — «Дешеві». Ми їх так назвали, тому що дешевше них тільки вищезгаданий «Просто Лайф» ну і звісно ж тарифи за контрактом. Але зараз не про них.

У «Київстару» це «LOVE UA На максимум» за 175 грн, у «Lifecell» «Смарт Лайф» за 180, а у «Vodafone» «SuperNet Start», який через тиждень буде коштувати 175 грн (нині 145). Ми вказали нові ціни для того, щоб зручніше було обирати.

Тариф «Лайфcелл» — дорожчий на 5 гривень, але має більше Інтернету. Водночас додатків, які не будуть споживати ваші гігабайти усього 5 проти 40 у «Київстару» та 23 у «Водафону». Щодо телефонного зв’язку, то безліміт в середині мережі наявний фактично у всіх. Але у випадку з «Lifecell» внутрішньомережеві дзвінки спершу споживатимуть ваші хвилини, які можна було використати для дзвінків на інші номери. З іншого боку, хвилин у вас аж 800. В інших двох операторів теж є хвилини на інші номери та за кордон.

Найдешевшим тарифом у середньому сегменті виявився водафонівський «SuperNet Pro» за 245 грн на місяць (останні кілька днів він ще коштує 205). Ось тільки «Лайфселл» І «Київстар» уже запровадили у себе безліміт на Інтернет. А у «Водафону» у цьому пункті стоять чесні 30 ГБ. Однак оператора потрібно підбирати під свої потреби. У «Київстару» дзвінки за кордон «з’їдають» спільні хвилини, а у «Водафону» виділено 50 хвилин під закордонні та 300 хв для дзвінків на інші номери.

Дорогі тарифи коштують в районі 350-400 гривень. У «Водафону» та «Лайфа» вони за передоплатою, а ось у «Київстару» за таку суму можна придбати хіба що контрактний тариф. Але він найдешевший — 350 грн. За ці гроші оператор пропонує безлімітний Інтернет в Україні та 5 ГБ за кордоном. Решта операторів мають схожі пропозиції, однак «Лайфселл» просить 400 грн, а «Водафон» — 360 грн.

Решта тарифних планів у операторів контрактні — вони вигідніші за звичайні, але потребують укладання угоди із компанією-постачальником послуг. Серед вищенаведених пропозицій варто обирати підходящі під власні потреби. Тому що «Київстар» має пропозиції для тих, хто вирушає за кордон, «Лайфселл» — зручний для людей, які дзвонять до різних операторів, «Водафон» пропонує дещо середнє. А також бере плату не за 4 тижні, а за місяць.

Джерело

Новости Украины