Можуть бути «катастрофічні наслідки для всіх» – МЗС Білорусі про інцидент із ракетою


Можуть бути "катастрофічні наслідки для всіх" – МЗС Білорусі про інцидент із ракетою

Фото: Беларускі Гаюн

Міністерство закордонних справ Білорусі викликало посла України Ігоря Кизима та заявило йому «рішучий протест у зв’язку з інцидентом із ракетою». Про це заявив журналістам речник МЗС Білорусі Анатолій Глаз, повідомляє Белта.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За даними білоруської сторони, їхні сили ППО збили над територією Білорусі «українську ракету комплексу С-300».

«Це дуже серйозний інцидент. І білоруська сторона максимально серйозно ставиться до цього питання», – сказав представник МЗС.

Україна поки що офіційно не коментувала інцидент із ракетою. Наразі немає жодних доказів того, що ракета саме «українська».

За словами Глаза, Білорусь зажадала, щоб українська сторона провела ретельне розслідування всіх обставин пуску ракети, притягла до відповідальності винних «і вжила вичерпних заходів, щоб не допустити повторення у майбутньому подібних інцидентів, які можуть призвести до катастрофічних наслідків для всіх».

  • Раніше сьогодні розвідувальна спільнота Беларускі Гаюн із посиланням на інформацію та фотографії «з місцевих пабліків» повідомила, що недалеко від села Горбаха Іванівського району Брестської області впали уламки ракети. Пізніше про це написав ресурс Белта, офіційний рупор пропаганди режиму білоруського диктатора Олександра Лукашенка.
  • У Білорусі заявили, що уламки належать зенітній ракеті С-300, яка була «запущена з території України».

Джерело

Новости Украины