Молодий українець розповів, чому обрав збірну Словаччини

Олексій Миклуха розповів, чому вирішив грати за збірну Словаччини

/ xsport.ua

Колишній нападник юнацької збірної України з хокею Олексій Миклуха змінив прописку й почав виступати за збірну Словаччини. Своє рішення 17-річний хокеїст пояснив більшими перспективами від виступів з колишніми чемпіонами світу.

Своє рішення змінити національну збірну Олексій Миклуха прокоментував в інтерв’ю виданню XSport.

Цікаво 19-літнього російського хокеїста дискваліфікували на 4 роки за вживання кокаїну

Словаччина – дуже хороша команда, я хочу продовжити в ній грати. Ми граємо у вищому дивізіоні. Зустрічаємося зі збірними Фінляндії, Швеції, США. Там все на вищому рівні,
– пояснив юний хокеїст.

Він переконує, що збірна Словаччини відкриває більше можливостей для молодих хокеїстів, зокрема й для нього особисто. Він виділив бодай той аспект, що в Європі значно більше західних скаутів, що стежать за гравцями.

«У Словаччині для мене відкривається більше можливостей. Там я можу добре себе показати, можу у вищому дивізіоні зіграти, і найголовніше, досягти своєї мети – це потрапити в НХЛ. Словаччина – просто хокейна країна», – розповів Олексій Миклуха.

Коротко про Миклуху:

  • Нині юний хокеїст тренується разом з київським «Соколом», а його контракт належить канадській команді «Руен-Норан Хаскіс», що виступає в Головній юніорській хокейній лізі Квебека.
  • Раніше він виступав у чемпіонаті Чехії, а згодом тривалий час в чемпіонаті Словаччини. У 16 років він став найкращим бомбардиром чемпіонату Словаччини U18 (82 очка в 41 матчі).

Источник

Новости Украины