Моніторинг за станом довкілля та радіаційним фоном — на постійному контролі обласної влади

Директор Департамент захисту довкілля ЗОВА Сергій Карпій розповів, як в умовах воєнного часу працює Департамент. 

Наразі приділяється   увага декільком напрямкам роботи. Зокрема, проводиться      моніторинг навколишнього природного середовища. Інформація про роботу мобільної лабораторії щодня розміщується на сайті облдержадміністрації. Крім цього, забезпечується оперативне інформування  щодо радіаційного стану у містах області, у тому числі на тимчасово непідконтрольних територіях, здійснюється дослідження якості питної води у місцях водозабору. 

Департаментом захисту довкілля разом з Державною екологічною інспекцією Південного округу (Запорізька область) розпочато підготовку експертизи наслідків навколишньому середовищу для нарахування збитків від агресивних дій окупантів. Наразі здійснюється розрахунок потенційних збитків від пошкодження систем водовідведення.

—         Здійснюємо збір даних щодо завдання шкоди навколишньому природному середовищу внаслідок військових дій. Наші розрахунки стануть частиною судових позовів до загарбників, — зазначив Сергій Карпій.

Співробітники департаменту чергують у Центрі прийому переміщених осіб, який знаходиться у приміщенні “Запорізького державного цирку», та допомагають  у прийомі людей, які переміщуються з зони бойових дій.

 

 

 

Департамент культури та інформаційної політики


 

Источник

Новости Украины