Монтаж ангіографу на завершальному етапі, однак запрацює апарат лише після завершення пандемії — Новости Бердянска

Терміни запуску в роботу ангіографу озвучив головний лікар БТМО Дмитро Єгоров на засіданні комісії з питань комунальної власності

Монтаж ангіографу на завершальному етапі, однак запрацює апарат лише після завершення пандемії

За інформацією Дмитра Єгорова апарат прибув до Бердянська наприкінці грудня 2019-го року. Після завершення реконструкції приміщення, в якому він розташовуватиметься, БТМО отримав цілий ряд приписів обленерго. Наразі завершується реалізація останнього припису, реалізація якого коштувала близько 200 тисяч гривень. Після цього, теоретично, апарат буде готовий до експлуатації.

Однак фактично запустити ангіограф з’явиться можливість лише після завершення пандемії, оскільки кардіологічний корпус, в якому розташовуватиметься апарат, переобладнано під «ковідний» госпіталь.

Довідково. Ангіографія – це метод рентгенологічного дослідження судин (артерій та/або вен), що дозволяє визначити місце звуження або закупорки судин, місце та ступінь патологічного розширення судин (аневризм), наявність внутрішньої кровотечі, ступінь поширення пухлинного процесу та інші хвороби, які виявити іншим шляхом не вдається. Дослідження виконується шляхом введення спеціальної речовини (контрасту) та одночасного виконання рентгеноскопічного дослідження.

Метод ангіографії застосовується для виявлення патології кровоносних судин (артерій, вен, лімфатичних судин), що включає звуження судин (стеноз) чи його закупорку (оклюзію). Даний метод найчастіше застосовується для виявлення атеросклеротичних змін у судинах, у діагностиці захворювань серця, оцінки функції нирок та виявлення в них кіст та пухлин, для виявлення аневризм – патологічних розширень судин, пухлин, тромбів, артеріовенозних шунтів (патологічних зрощень артерії та вени) головному мозку, а також для діагностики захворювань сітківки ока. Крім того, ангіографія застосовується як метод передопераційного дослідження перед хірургічним втручанням на відкритому серці та головному мозку.

У Бердянську приступили до монтажу ангіографа

Источник

Новости Украины