Монумент «Батьківщина-мати» у Києві хочуть перейменувати на «Україна-мати»


Монумент "Батьківщина-мати" у Києві хочуть перейменувати на "Україна-мати"

Фото: МКІП

Монумент «Батьківщина-мати» у Києві хочуть перейменувати на «Україна-мати». Про це повідомив гендиректор Національного музею історії України у Другій світовій війні Юрій Савчук в інтерв’ю Українському радіо.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«У нас відбулося засідання вченої ради нашого музею, і на ньому було ухвалено важливі рішення. Одне з них – перейменування монумента «Батьківщина-мати» на монумент «Україна-мати», – розповів Савчук.

Він сподівається, що рішення вченої ради музею щодо перейменування монумента буде затверджено Міністерством культури та інформаційної політики напередодні 24 серпня цього року – Дня незалежності України.

«Має бути відповідний розпорядчий акт, яким є наказ Міністерства культури та інформаційної політики… Я весь час наголошую на взаємозв’язку цих процесів — зміни герба на щиті і поява тризубця, перейменування монумента, перейменування музею, розширення його функцій, нове осмислення, нові сенси, новий імідж», – зазначив Савчук.

  • Раніше стало відомо, що український тризуб для реконструкції монумента «Батьківщина-мати» виготовлять із європейської сталі.
  • Декомунізація монумента «Батьківщина-мати» коштуватиме 28 млн грн. Оновлену версію монумента планують відкрити на День Незалежності, 24 серпня.
  • 2022 року у додатку «Дія» 85% із 800 000 українців проголосували за те, щоб замінити радянський герб на тризуб.

Дивіться також: Як виглядатиме герб України, який замінить герб СРСР на щиті «Батьківщина-мати»

Джерело

Новости Украины