Moody’s погіршує прогноз для банківської системи США: перспективи стають негативними


Moody's погіршує прогноз для банківської системи США: перспективи стають негативними

Фото: ЕРА

Міжнародне рейтингове агентство Moody’s знизило свій прогноз для всієї банківської системи США зі стабільного до негативного. Це повідомляє CNBC, посилаючись на доповідь агентства.

Зниження прогнозу пов’язане зі швидким погіршенням операційного середовища банків, зокрема після відтоку депозитів з Silicon Valley Bank (SVB), Silvergate Bank та Signature Bank (SNY), а також банкрутства SVB та SNY.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

Moody’s вважає, що зниження довіри інвесторів відбивається на ризиках управління активами американських банків, які збільшуються під впливом підвищення відсоткових ставок Федеральної резервної системи (ФРС). Агентство зазначає, що ризики залишаються, попри обіцянки уряду виплатити компенсації клієнтам збанкрутілих банків.

За даними Moody’s, американські банки стикаються з різким надлишком депозитів через фіскальне стимулювання, яке виникло внаслідок пандемії COVID-19, а також низьких ставок. Деякі банки вклали ці депозити у цінні папери з фіксованим доходом, які втратили ціну після підвищення ставок ФРС, що призвело до значних збитків.

Moody’s очікує, що тиск на грошово-кредитну політику США продовжиться, доки інфляція не повернеться до цільового діапазону ФРС.

  • 10 березня каліфорнійський регулятор закрив Silicon Valley Bank (належить SVB Financial Group і є 16-м за розміром активів банком у США) та передав його під управління FDIC. Його банкрутство стало найбільшим за часів фінансової кризи 2008 року.
  • 12 березня американські регулятори закрили Signature Bank, що стало другим масштабним банкрутством на банківському ринку США за три дні. 

Джерело

Новости Украины