Моравецький про Росію: Тиран, деспот і гнобитель завжди буде тираном, деспотом та гнобителем


Моравецький про Росію: Тиран, деспот і гнобитель завжди буде тираном, деспотом та гнобителем

Матеуш Моравецький (фото — Facebook прем’єра Польщі)

Деякі країни та уряди вважали, що відносини з Росією можна зробити цивілізованими через торгівлю з нею, але тепер усі «прекрасно знають, що тиран, деспот і гнобитель завжди залишиться тираном, деспотом і гнобителем, і шукатиме можливості панувати над іншими». Про це заявив польський прем’єр Матеуш Моравецький, пише PAP.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Промову глава уряду країни виголосив під час відвідування авіазаводу в Бидгощі, який стане «одним з небагатьох місць у світі», де обслуговують винищувачі F-16 не лише ВПС Польщі, а й союзників.

Моравецький зазначив, що економічна модель Росії гірша, ніж модель вільного ринку, тому Москва намагається домінувати над іншими за допомогою військової сили.

«Саме тому Росія проводить свою брутальну політику. Сьогодні це усвідомили всі сусіди Росії, і не лише тут, а й у Центральній Європі», – сказав він.

За словами топчиновника Польщі, це зрозуміли і Японія, Південна Корея, а також країни Центральної Азії на кшталт Казахстану та Узбекистану.

Читайте також: Сенат Польщі визнав владу Росії терористичним режимом

«Тиран є величезною загрозою й або ми знайдемо кошти на зміцнення оборони в Польщі, або Путін і його поплічники диктуватимуть умови Центральній Європі. Після відновлення незалежності ми знаємо, що вона не дається раз і назавжди», – пояснив він великі витрати на переозброєння армії Польщі.

Моравецький додав: на прикладі цієї війни видно, що диспропорція сил «може бути компенсована сучасними засобами ведення бойових дій».

Він підкреслив, що «у нас є дуже простий вибір: або ми падемо жертвою російського панування, знову потрапимо в російський полон, або ми в стислі терміни побудуємо оборонний потенціал разом з нашими найближчими союзниками».

  • Раніше Моравецький уже говорив, що найкраща оборонна стратегія – відлякувати ворога силою своєї армії та партнерством з іншими.
  • За його словами, хто не підтримує Україну – той «зрадив цінності цивілізації або одурманений РФ».
  • «Польські найманці захоплять захід України за її борги» – у Варшаві розвінчували брехню Росії.

Читайте також: Якби не Польща, Україна вже була б окупована, ми стали хабом допомоги – Качинський

Джерело

Новости Украины