Моравецький у Берліні: Треба дати Україні всю зброю. Її поразка – це прелюдія до Третьої світової


Моравецький у Берліні: Треба дати Україні всю зброю. Її поразка – це прелюдія до Третьої світової

Матеуш Моравецький (фото — ЕРА)

Німеччина має почати «діяти рішуче» та поставити Силам оборони України «всі види озброєнь», бо вони захищають від російських окупантів не лише себе та свої домівки, а й добробут Європи. Про це, виступаючи у Берліні, заявив глава уряду Польщі Матеуш Моравецький, пише PAP.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Польський прем’єр застеріг світ, що поразка України «може стати прелюдією до Третьої світової війни», і тому зараз «немає причин блокувати підтримку Києва та затягувати її на невизначений термін».

«Я закликаю уряд Німеччини до рішучих дій, які полягають у постачанні всіх видів озброєнь до України», – закликав Моравецький.

Він нагадав союзникам, як Західна Європа «вважала, що російського ведмедя можна приручити», хоча Польща постійно попереджала, маючи історію взаємин із Росією, «що імперіалізм – основна частина політики Кремля».

Читайте також: Захід дає Україні бойові танки? Скільки «Леопардів» можуть отримати ЗСУ

«Виявилося, що відносини з Росією — це договір з дияволом. Політика «Wandel durch Trade», «зміна через торгівлю», та проєкти, які мали пов’язати Росію з Європою, не вдалися. Це був зашморг на нашій шиї», – наголосив він.

Моравецький сказав, що у російському політичному мисленні існування незалежної України, Польщі та країн Балтії «несумісне з існуванням російського імперіалізму».

Він вважає, що Берлін наразі швидко погодиться передати Україні танки Leopard.

  • 12 січня президент Польщі Дуда пообіцяв Україні роту Leopard-2.
  • 13 січня спікер уряду ФРН сказала, що Німеччина не відмовляє у передачі німецьких танків Україні з Польщі, але поки що не отримала офіційного запиту від Варшави.
  • Німеччина «не має заважати» іншим країнам передавати Leopard ЗСУ, вважає віцеканцлер ФРН Хабек.

Джерело

Новости Украины