МОЗ розповіло, як учні можуть звести нанівець введений локдаун

Карантинне навчання

Повернення молодших класів у школи зараз зведе нанівець мету посиленого карантину (локдауну). Про це повідомив міністр охорони здоров’я України Максим Степанов, передається на сторінці МОЗ у Fb.   

За його словами, лідерам на місцях не варто спекулювати на темі дистанційного навчання і відвідування навчальних закладів.  

«Протягом посилених карантинних обмежень учні перебувають на дистанційному навчанні. Такий формат освітнього процесу позитивно впливає на ефективність протиепідемічних заходів», — говорить Максим Степанов. 

Також, міністр порадив представникам місцевого самоврядування спершу поцікавитися законами епідеміології, а потім рекомендувати зміни до карантинних обмежень. 

«Усі рішення щодо карантинних обмежень приймаються МОЗ, виключно спираючись на закони епідеміології та думку провідних лікарів-епідеміологів, а також інфекціоністів України», — пояснюють у МОЗ. 

Саме тому, до кінця локдауну (до 25 січня 2021 року) діти перебуватимуть на дистанційному навчанні. Навчання в закладах освіти призупинено. 

Раніше, видання 05366 писало: «Гірськолижні курорти в Україні перевірять на дотримання карантину». 

Міністерство охорони здоров'я України

Источник

Новости Украины