МЗС Польщі засудило проросійський плакат на протесті фермерів

МЗС Польщі засудило проросійський плакат на протесті фермерів

Фото: gov.pl

МЗС Польщі висловлює глибоке занепокоєння з приводу виникнення антиукраїнських слоганів та закликів до підтримки Володимира Путіна та війни, що ведеться, під час нещодавніх сільськогосподарських блокад. Про це йдеться у повідомленні уряду Польщі.

— Подібні дії виставили Польщу — країну, яка першою допомогла нападнику України, і поляків, які прийняли українських біженців, у поганому світлі, — йдеться у повідомленні.

Вони також заявили, що припускають, що деякі групи, можливо, пов’язані з російськими агентами, намагаються використати сільськогосподарські протести в Польщі, а це, у свою чергу, шкодить не лише самим організаторам протестів, а й робить рух менш ефективним.

Урядове закликало протестувальників ідентифікувати та ізолювати такі групи, щоб забезпечити реалізацію законних вимог.

В уряді також зазначили, що нинішні проблеми польських фермерів пов’язані з агресивною політикою Путіна та руйнуванням економіки, спричиненими війною в Україні, а не з українським захистом.

Плакат на протесті фермерів містив гасло «Путін, наведи лад з Україною та Брюсселем, і з нашим керівництвом», із зображенням прапора СРСР. Поліція порушила справу з цієї нагоди відповідно до пункту 1 статті 256 Кримінального кодексу Польщі про розпалювання ненависті на етнічній основі. 21 лютого заступник міністра сільського господарства Польщі Міхал Колодзейчак закликав президента України Володимира Зеленського зайнятися внутрішніми проблемами замість блокування кордону. Цього ж дня Генеральний консул Польщі у Львові Еліза Дзвонкевич попросила вибачення у українців за дії польських протестувальників на кордоні.
Джерело

Новости Украины