МЗС закликає українців утриматися від поїздок до Ізраїлю та Лівану через загострення конфлікту

МЗС закликає українців утриматися від поїздок до Ізраїлю та Лівану через загострення конфлікту

Фото: facebook.com/UkraineMFA

У зв’язку з погіршенням ситуації з безпекою на Близькому Сході Міністерство закордонних справ радить українцям утриматися від поїздок до Ізраїлю та Лівану. Тим громадянам, які вже перебувають у цих країнах, надали рекомендації. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

— МЗС рекомендує громадянам утриматися від будь-яких поїздок до Ізраїлю до стабілізації ситуації. Тих, хто вже перебуває в Ізраїлі, закликаємо дотримуватись оновлених рекомендацій, опублікованих на сайті МЗС, — зазначили у зовнішньополітичному відомстві.

Міністерство також рекомендує утриматися від поїздок на території, що межують із ліванським та сирійським кордоном, території, що межують із Сектором Газа та території Західного берега річки Йордан. А українцям, які перебувають у Лівані, МЗС рекомендує якнайшвидше покинути цю країну. Громадяни, які ухвалили особисте рішення продовжити перебування на території Лівану, закликають дотримуватися оновлених рекомендацій МЗС.

27 липня угруповання «Хезболла» завдало удару по стадіону на Голанських висотах в Ізраїлі. У момент атаки на стадіоні були діти. Внаслідок обстрілу загинули понад 10 дітей, ще понад 30 людей було поранено. Ізраїль заявив, що атака «Хезболли» не залишиться без відповіді і попередив Ліван про війну, яка може бути «руйнівною». Увечері 30 липня ізраїльська армія завдала авіаудару по столиці Лівану — Бейруту, в результаті якого було ліквідовано високопоставленого командира угруповання «Хезболла» Фуад Шукра.
Джерело

Новости Украины