На аеродромі в Білорусі помітили «вибухи та спалахи». Радник Резнікова – «звичайно, це навчання»


На аеродромі в Білорусі помітили "вибухи та спалахи". Радник Резнікова – "звичайно, це навчання"

Скриншот доповнено

OSINT-група Беларускі Гаюн, яка відстежує військову активність у Білорусі, невдовзі після опівночі 11 серпня повідомила про «вибухи та спалахи» в районі аеродрому Зябровка, який режим диктатора Олександра Лукашенка віддав під контроль РФ. Українське Міноборони зберігає з цього приводу мовчання.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Інформацію про спалахи підтверджують відразу кілька джерел. За різними даними, починаючи з 00:30 було не менше восьми спалахів», – пишуть у групі.

Про вибухи пише й інша OSINT-група Flagshtok: «З 00:25 до 00:32 були чутні вибухи, відчувалася [ударна] хвиля, кілька разів через суцільну хмарність [було видно] світлові проблиски. Напрямок — зябровський аеродром».


На аеродромі в Білорусі помітили "вибухи та спалахи". Радник Резнікова – "звичайно, це навчання"

OSINT-розслідувачі пишуть, що раніше військові Білорусі анонсували навчання військ ППО та ВПС з бойовою стріляниною («в цих зонах можуть проводитися тренування з роботи або знищення БПЛА»), і чи це пов’язано з подіями в районі Зябровки — невідомо.

До кордону України від аеродрому на Гомельщині – всього 28 км.

Читайте також: Копитько: Вал фейків про зброю для ЗСУ – через довіру Заходу до України

Радник голови Міноборони Олексій Копитько вночі іронізував: «На аеродромі Зябровка проходять раніше неодноразово анонсовані пюрером (іронічна назва «фюрера» Лукашенка в соцмережах. – Прим. ред.) виключно ППО і ВПС. Будь-які «хлопки» та інше – виключно у межах цих навчань».

Раніше він так само коментував і вибухи на аеродромі в Новофедорівці (Крим).

ОНОВЛЕНО о 08:05. Вранці 11 серпня МО Білорусі заявило, що «10 серпня, близько 23:00, під час контрольного пробігу однієї з одиниць техніки після проведеної заміни двигуна сталося її загоряння. Постраждалих немає».

  • ГУР вважає, що армія Росії може повернутися до Білорусі за два-три тижні.
  • На початку серпня на Волині відрапортували, що приготували план евакуації населення у разі наступу з Білорусі.

Джерело

Новости Украины