На благодійному ярмарку у Хмельницькому збирали кошти для прикордонників, які виконують бойові завдання

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Сьогодні, 13 жовтня, у хмельницькому парку ім.М.Чекмана організували благодійний ярмарок, аби зібрати 150 тисяч гривень для прикордонників, які боронять Україну. Це другий за рік подібний ярмарок.

Про це Суспільному розповіла одна з організаторок, курсантка Національної академії держприкордонслужби України імені Богдана Хмельницького Олександра Кондратюк.

"Це вже наш другий благодійний ярмарок для наших випускників, які виконують бойові завдання на сході та півночі нашої держави. Перший захід ми організовували до Дня прикордонника, 30 квітня. І цього року ми вирішили до Дня захисниці і захисника провести захід, але, на жаль, попередні два тижні нас підводила погода, були дощі".

За словами Олександри, ярмарок поділили на десять тематичних локацій.

На благодійному ярмарку було десять локацій, 13 жовтня 2024. Суспільне Хмельницький

Онуці хмельничанки Людмили Залужної, чотирирічній Мілані, робили зачіску. У якості перукаря була курсантка Софія Соколовська. З її слів, зачіски вчилася робити ще на однокласницях.

"Діти полюбляють щось яскраве, кольорове. Ми їм пропонуємо ось такий канекалон, вплітаємо їм у волосся. Для підлітків у нас також є матеріали, які ми можемо вплітати, наприклад, кільця і стрічки".

Розмальовані гільзи продавали на аукціоні, 13 жовтня 2024. Суспільне Хмельницький

Показали на ярмарку і бойові трофеї, які з Донеччини привіз один із прикордонників, розповіла курсантка Яна Дудник.

"Ці гільзи розмалювала сестра нашого прикордонника, який повернувся з бойових дій, саме з Бахмутського напрямку. Він зараз на реабілітації. Він сам запропонував їх і надав для нашого збору".

Трофеї розіграли на аукціоні. Одну з гільз виграли подруги-курсантки Вероніка Дмитришина і Таїсія Богон.

"Ніка прибула з Маріупольського загону, я — з Харківського. Тому ця гільза для нас дуже символічна, і ми хотіли, щоб вона потрапила саме до нас у руки, бо ми захищали, і всі наші друзі захищають. Це для нас, як символ незламності, наші прикордонники, які вказали правильний шлях для російського корабля. Для нас буде велика честь, що вона буде в нас. Ми як сестри, поділимо її якось між собою".

На благодінойму ярмарку діткам плели браслетики, 13 жовтня 2024. Суспільне Хмельницький

Ціль благодійного ярмарку – 150 тисяч гривень. За словами курсантки Олександри Кондратюк, на них хочуть, зокрема, закупити транспорт і амуніцію для прикордонників. Паралельно кошти збиратимуть онлайн до 20 жовтня на сторінках закладу. Під час весняного ярмарку 105 тисяч гривень.

На благодійному ярмарку курсанти пропонували всім бажаючим позайматися спортом, 13 жовтня 2024. Суспільне Хмельницький"На ці 105 тисяч ми змогли допомогти двом підрозділам наших випускників. Першому підрозділу ми закупили третій мавік, в інший – приблизно десять акумуляторів для мотороли".

Новости Украины