На Буковині розробляють піші туристичні маршрути

Робота над розробкою піших туристичних маршрутів триває у Чернівецькій області, пише 0372.ua з посиланням на інформацію з ОДА.

Отримуйте головні новини дня — Telegram або Viber.

Фахівці, серед яких краєзнавці, лісівники, працівники національного природного парку «Черемоський» та представники громад, працювали на Путильщині. Вони, зокрема, визначили у регіоні 9 маршрутів із найбільш цікавими локаціями, краєвидами та пам’ятками.

Розташовані шляхи на території Селятинської, Путильської, Конятинської та Усть-Путильської громад. Серед них, до прикладу, мандрівка гірськими хребтами до хати, де народився Лук’ян Кобилиця.

– Робоча група надала пропозиції щодо 9 маршрутів. Їх необхідно описати, визначити протяжність та найвизначніші місця. Наступним етапом стане маркування, тобто виготовлення відповідних знаків, карт-схем, їхнє встановлення і монтаж, – пояснює заступниця директора Департаменту регіонального розвитку Чернівецької ОДА Христина Марчук.

За її словами, найбільш цікаві маршрути для мандрівників визначають також на Вижниччині. Розробку туристичних маршрутів на території Чернівецької області розпочали за дорученням голови ОДА Сергія Осачука.

Читайте також: У Чернівецькій ОДА формують нову комісію, яка слідкуватиме за дотриманням прав засуджених

Найближчими днями в Україну прийде довгоочікуване потепління: прогноз синоптиків

Источник

Новости Украины