На Буковині трьох лісників підозрюють у незаконній вирубці на майже 4 млн грн

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Ліс. Facebook/Чернівецька обласна прокуратура

Лісничий та двоє майстрів лісу одного з лісомисливських господарств Чернівецької області ймовірно незаконно вирубували дерева. Збитки оцінили у майже чотири мільйони гривень.

Про це повідомили на сторінці обласної прокуратури у Facebook.

Лісничому та двом майстрам лісу повідомили підозри. Їх звинувачують у перевищенні повноважень, яке спричинило тяжкі наслідки.

За даними слідства, 43-річний лісничий залучив підпорядкованих йому працівників лісомисливського господарства – двох майстрів лісу, та організував незаконну вирубку дерев на лісових масивах, які їм довірили.

Під прикриттям приватної фірми своєї сестри, якою фактично керував сам, лісничий залучив місцевих жителів, а також бригаду лісорубів лісництва. З січня по березень 2022 року ймовірно підробляли документи щодо необхідності проведення санітарних рубок та вносили неправдиві відомості щодо об’єму зрубаного лісу: дерев рубали більше, ніж декларували в офіційних документах.

Сума збитків становить 3,7 мільйона гривень. Справу розслідує ДБР.

Підозрюваним загрожує позбавлення волі від семи до десяти років, а також позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю до трьох років.

У пресслужбі Подільського офісу "Лісів України" Суспільному повідомили, що усіх трьох працівників звільнили із займаних посад.

У пресслужбі Суспільному уточнили, що одного майстра лісу звільнили у березні 2023 року, а другого перевели на іншу посаду. Лісничого звільнили у жовтні 2022 році. Він оскаржив це рішення, згодом суд його поновив. Потім ситуація знову повторилася: його звільнили, суд поновив. Однак з травня цього року він не працює.

Новости Украины