На Буковині відкрили безкоштовну громадську пральню для переселенців і людей у скруті

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото: Чернівецька обласна рада. Громадська пральня у Кельменцях

У селищі Кельменці Чернівецької області відкрили громадську пральню. Скористатись нею безплатно зможуть переселенці та сім'ї, які опинились в скруті.

Про це повідомили на сторінці Чернівецької обласної ради у Facebook.

Громадську пральню облаштували у Кельменецькій центральній районній лікарні на першому поверсі поліклінічного відділення. Там розмістили дві пральні машини та сушку.

У коментарі Суспільному голова ініціативної групи проєкту Надія Паук розповіла, що пральнею зможуть користуватись малозабезпечені та багатодітні сім'ї, люди з інвалідністю і родини військовослужбовців — не менше половини користувачів мають бути переселенці.

"У нас такої громадської пральні немає в громаді. А останніми роками у нас багато людей, які приїхали зі сходу чи інших областей, де ведуться бойові дії. Вони не всі поселились та проживають у будинках, де є умови і зручності. У багатьох немає води та пральної машинки "автомат" — вони перуть вручну", — каже Паук.

На громадську пральню витратили 210 тисяч гривень, каже Паук. За ці гроші купили пральні машинки, сушку, миючі засоби, пральні порошки та відбілювачі. Також оплачують комунальні послуги.

Громадська пральня працюватиме в понеділок, середу та п'ятницю з 9:00 до 16:00.

Новости Украины