На Чернігівщині попрощалися з п’ятьма бійцями ЗСУ, які загинули на Запоріжжі та Донеччині

За інформацією: Суспільне Чернігів.

ФОТО: Новгород-Сіверська громада

22 червня на Чернігівщині попрощалися з п'ятьма бійцями ЗСУ, які загинули в боях на Запоріжжі та Донеччині. Про це повідомляє Чернігівський обласний ТЦК та СП на своїй сторінці у Facebook.

Сержант Віталій Іванов народився 9 серпня 1968 року в Явас Зубово, Полянського району (Мордовія). З часом переїхав до України, де у 1984 році закінчив вісім класів Граденицької школи №1 на Одещині. Протягом 1986-1988 років проходив строкову військову службу, потім переїхав у село Хотіївка на Новгород-Сіверщину, де надалі проживав. До початку повномасштабного вторгнення РФ неодноразово брав участь у навчальних зборах військовозобов’язаних, довгий час працював різноробом у ДП "Семенівкарайагролісгосп".

Солдат Віталій Іванов, який загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині. ФОТО: ТЦК та СП

У січні 2023 року Віталій долучився до лав оборонців України. Службу ніс у складі військової частини А4773 на посаді командира відділення та командира машини. Загинув чоловік 4 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Вдома на нього чекали дружина і двоє дітей. Попрощалися з воїном у селі Хотіївка та поховали на місцевому кладовищі.

Солдат Сергій Половко народився 14 липня 1989 року в Ічні. Після повномасштабного вторгнення РФ 24 лютого 2022 року чоловік став до лав ЗСУ, долучившись до складу одного з підрозділів військової частини А0693 на посаду гранатометника.

Солдат Сергій Половко, який загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині. ФОТО: ТЦК та СП

Загинув боєць 12 червня 2023 року під час виконання бойового завдання на Донеччині. Вдома на нього чекали дружина і двоє синів. Попрощалися з ним в рідному місті та поховали на місцевому кладовищі.

Молодший сержант Дмитро Галаган народився 1 квітня 1997 року. Дитинство провів у селі Кобижча Бобровицької громади. Навчався в Київській ЗОШ І-ІІІ ступенів №170, після чого вступив до Київського коледжу морського та річкового флоту Київської національної академії морського транспорту імені гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного. У 2017-му опанував спеціальність "механік двигунів", того ж року розпочав проходження строкової військової служби, а згодом підписав контракт.

Молодший сержант Дмитро Галаган, який загинув під час боїв на Запоріжжі. ФОТО: ТЦК та СП

Повномасштабну війну Дмитро зустрів у складі одного з підрозділів військової частини А2802 на посаді командира відділення вогнеметного взводу. Загинув боєць 15 червня 2023 року під час боїв поблизу одного з населених пунктів Запорізької області. Попрощалися з ним у селі Кобижча та поховали на місцевому кладовищі. Вдома у нього залишились матір та дві сестри.

Солдат Олег Школоберда народився 9 березня 1975 року в місті Шостка. Згодом сім'я переїхала до міста Новгород-Сіверський, де Олег закінчив дев'ять класів місцевої гімназії № 1. Далі вступив до Новгород-Сіверського медичного училища та опанував спеціальність "фельдшер". Після закінчення училища деякий час працював на фельдшерсько-акушерському пункті в селі Фаївка, а останні роки — на будівництві.

Солдат Олег Школоберда, який загинув під час виконання бойового завдання на Запоріжжі. ФОТО: ТЦК та СП

До лав ЗСУ чоловік долучився у квітні 2022 року. Службу ніс у складі одного з підрозділів військової частини А2802. Загинув боєць 15 червня 2023 року під час виконання бойового завдання у Запорізькій області. Попрощалися з ним у Новгороді-Сіверському та поховали на центральному кладовищі. Вдома на нього чекали дружина та двоє дітей.

Солдат Євгеній Нагорний народився у 1985 році. Він боронив Україну у складі одного з підрозділів військової частини А4863. Загинув військовий у бою 16 червня 2023 року. Попрощалися з ним у Мені та поховали у селі Волосківці на Менщині.

На Чернігівщині попрощалися з п’ятьма бійцями ЗСУ, які загинули на Запоріжжі та Донеччині. ФОТО: ТЦК та СП

Новости Украины