На Чернігівщині триває модернізація газової інфраструктури

Протягом жовтня замість зношених та пошкоджених внаслідок бойових дій шафових газорегулювальних пунктів «Чернігівгаз» встановив 23 нових.

Так, у Ніжинському районі газовики замінили 4 ШГРП, у Корюківському — 8, в Чернігівському – 10. У Прилуцькому районі шафовий газорегулювальний пункт встановили замість стаціонарного для оптимізації мереж.

Також оптимізацію газорозподільних мереж провели в одному зі спальних мікрорайонів Чернігова. Замість газорегулювального пункту, до якого були підключені побутові споживачі та котельня тепломереж, встановили два сучасних ШГРП українського виробництва з європейським комплектованням. Тепер шафи здійснюватимуть розподіл газу окремо – для понад тисячі побутових споживачів та для котельні. Проведена модернізація дасть можливість здійснювати розподіл газу більш оптимально та автономно.

Загалом нові шафи забезпечуватимуть газом понад 7 тисяч споживачів – регулюватимуть тиск газу до потрібного для роботи побутових приладів, запобігатимуть його стрибкам, очищуватимуть паливо від механічних часток.

Встановлення нового обладнання проведено за рахунок тарифних коштів за розподіл газу.

За повідомленням АТ «Чернігівгаз»

Источник

Новости Украины