На Чернівецькій та ще двох митницях отримували хабарі за оформлення оптових партій зерна та інших товарів — СБУ

За інформацією: Суспільне Чернівці.

Фото з заходів із викриття. Джерело: ssu.gov.ua

У Службі безпеки України заявили, що керівництво Київської, Львівської та Чернівецької митниць незаконно одержували гроші за оформлення оптових партій сільгосппродукції й товарів широкого вжитку.

Про це повідомили на сайту СБУ.

За інформацією відомства, за різні суми хабарів високопосадовці Київської, Львівської та Чернівецької митниць обіцяли представникам агрокомпаній безперешкодне митне оформлення оптових партій сільгосппродукції, яку експортували до країн Євросоюзу, зокрема українського зерна.

Також ймовірно вимагали гроші з підприємців, які ввозили в Україну іноземні товари широкого вжитку для продажу у торгових мережах.

За інформацією СБУ, щодня високопосадовці одержували сотні тисяч гривень. Якщо їм відмовляли платити, вони створювали штучні перешкоди під час проведення митних процедур і робили бюрократичні відмови у провезенні продукції.

За місцями проживання та роботи заступника начальника Чернівецької митниці правоохоронці провели обшуки.

У Києві СБУ задокументувала факт вимагання грошей співробітником митниці. Чиновника затримали під час отримання всієї суми грошей.

"Співробітник митниці вимагав гроші у бізнесмена, який з початку повномасштабного вторгнення пішов на службу до ЗСУ і бере участь у бойових діях. Тож, аби його фірма працювала, він вимушений був взяти декілька днів відпустки, щоб заплатити хабар", — йдеться в повідомленні СБУ.

Також правоохоронці провели обшуки у посадовців митного поста "Городок" на Львівщині.

Наразі вирішують питання щодо повідомлення про підозру. Санкція статті передбачає позбавлення волі від трьох до шести років.

Суспільне звернулось за коментарем до Чернівецької митниці з проханням прокоментувати обшуки.

Новости Украины