На Донеччині понад 10 громад залишаться без опалення

Через постійні обстріли 11 громад в Донецькій області будуть без опалення. Для місцевих жителів обладнають пункти обігріву. 

Про це 17 листопада в ефірі телемарафону повідомив керівник Донецької ОВА Павло Кириленко

Всі ці 11 громад розташовані поблизу ліні фронту. Через бойові дії фактично неможливо лагодити систему теплопостачання.

«Людям навіть в таких надскладних умовах запропоновано переміщуватися вглиб області, відповідні місця для цього передбачені», — розповів Кириленко.

Ті, хто проживають в багатоповерхівках, зможуть переміститися в приватний сектор. В громадах, де не буде опалення, організують пункти обігріву. Місцева влада закупила металеві печі, також жителі зможуть отримати дрова.

Павло Кириленко також повідомив, що постійні обстріли Бахмута призвели до того, що близько 60% міської інфраструктури пошкоджено або зруйновано вщент.

“У Бахмуті дуже серйозно пошкоджено і навіть повністю зруйновано цивільну інфраструктуру. Загалом, якщо брати, то частково пошкоджено та повністю зруйновано приблизно 60% інфраструктури міста”, — сказав голова ДонОВА.

Так, за інформацією Кириленка, у місті із 16 шкіл відносно вцілілою можна назвати лише одну. Місто продовжує перебувати під постійними обстрілами, щодня додаються нові руйнування у цивільній інфраструктурі, житловому фонді, приватному секторі.

Джерело

Новости Украины